Vesti

Obaveštenje Sektora javnog transporta putnika

Rad javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Kragujevca počinje 04. maja 2020. godine i organizovaće se fazno u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

U prvoj fazi prevoz će biti organizovan za zaposlena lica i decu sa roditeljima koji imaju radnu obavezu, a koja moraju da pohađaju predškolske ustanove (od 04. maja 2020.godine).

Ostale faze rada javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika organizovaće se u skladu sa epidemiološkom situcijom i po preporukama i instrukcijama Vlade Republike Srbije, Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, resornih ministarstava, referentnih ustanova i organa Grada.

Usluge javnog prevoza mogu koristiti samo lica koja nose ličnu zaštitnu opremu - masku i rukavice, odnosno neće biti dozvoljen ulaz putnicima koji na pravilan način ne koriste zaštitnu masku i rukavice.

U unutrašnjosti vozila biće jasno obeležen pravac kretanja putnika (od ulaza ka izlazu).

Dopuna eKG kartica može se izvršiti u svim objektima koji imaju eKG nalepnicu, a od 04. maja 2020. godine i u prostorijama Sektora javnog transporta putnika, ul. Kralja Petra I 22.

Prostorije Sektora javnog transporta putnika počinju sa radom 04. maja 2020. godine, svakog radnog dana od 07:00 do 17:00 časova.