Vesti

Obaveštenje!

Poslednjih dana dobijamo  učestale pozive naših sugrađana koji nam se obraćaju sa zahtevom za održavanje stambenih jedinica.

Redovno održavanje vertikalne signalizacije u centru grada

U toku su radovi na redovnom održavanju postavljene vertikalne saobraćajne signalizacije na raskrsnici ulica Lepenički bulevar, Kosovske i ulice 27. marta.

Asfaltiranje ulice Pavla Vujisića u MZ Grošnica

Ekipe JKP Šumadija Kragujevac nastavljaju radove na asfaltiranju već pripremljenih ulica u MZ Grošnica. 

Besplatan parking za bicikle

Da li znate da u Kragujevcu ljubitelji bicikala mogu bezbedno i besplatno da parkiraju svoje dvotočkaše ispred Instituta za javno zdravlje Kragujevac, kod vojne kasarne u Velikom parku i kod gradskih bazena.

Urušeni zid zgrade tržnice biće vraćen u prvobitno stanje

Tokom prepodneva, prilikom radova na rekonstrukciji zgrade tržnice na Zelenoj pijaci, urušio se deo objekta. Izvođač radova i nadzorni organ, reagovali su blagovremeno i evakuisali radnike sa gradilišta, tako da tom prilikom niko nije povređen.

Reciklomat – pametna mašina za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada

JKP Šumadija Kragujevac u cilju unapređenja svojih usluga nabavilo je Reciklomat – pametnu mašinu za prikupljanje i sortiranje ambalažnog otpada (plastičnih flaša, limenki i staklene ambalaže).

Mere za suzbijanje zarazne bolesti Covid – 19 u Kragujevcu

Krizni štab Republike Srbije za suzbijanje zarazne bolesti Covid - 19 na sednici održanoj u ponedeljak 29. juna 2020. godine dao je saglasnost na Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji grada Kragujevca.

Treća faza izmene režima saobraćaja zbog radova u ulici Lepenički bulevar

Usled izvođenja radova u ulici Lepenički bulevar i Kneza Mihaila uvodi se privremeni režim saobraćaja od ulice 27. marta do Trga Mala Vaga u Kragujevcu.

Analizirana ispravnost namirnica na kragujevačkim pijacama

Prema godišnjem planu analiza u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac tokom juna izvršeno je uzorkovanje voća i povrća – jagoda, trešanja i paradajza na Kvantaškoj pijaci i pijaci „Erdoglija“. 

Obaveštenje za korisnike usluga Sektora javnog transporta putnika

Obaveštavamo korisnike usluga Sektora javnog transporta putnika u Kragujevcu da je rok za završetak IIa faze radova u ulici Lepenički bulevar produžen do ponedeljka 29.06.2020.godine.

Radovi na košenju i uništavanju ambrozije

Na javnim površinama u naseljima Erdoglija, Stanovo i Metino brdo u toku je košenje ambrozije.

Preventivne mere ponovo na snazi

S obzirom na povećanje broja obolelih od virusa Covid-19, Krizni štab doneo je odluku da je obavezno korišćenje maski u gradskom i prigradskom prevozu, a putnicima koji ne budu nosili maske neće biti dozvoljen ulaz u vozila javnog prevoza.

Nastavljeno asfaltiranje ulica u naselju Bresnica

Prestanak padavina i lepo vreme omogućili su nastavak radova na izgradnji putne infrastukture u MZ Bresnica.

Produžena izmena režima saobraćaja u ulici Lepenički bulevar

Izmena privremenog režima saobraćaja u ulici Lepenički bulevar za IIa fazu produžava se do 26.06.2020.godine.

Asfaltiranje ulica u Malim Pčelicama

Pored izvođenja radova na sanaciji ulica od posledica obilnih kiša i poplava, ekipe JKP Šumadija Kragujevac nastavljaju sa asfaltiranjem pripremljenih ulica.

Svaka reciklaža je nova ambalaža

JKP Šumadija Kragujevac započelo je postavljanje 120 novih plastičnih kontejnera na 60 lokacija u gradu.

Sanacija štete u ugroženim naseljima

Jako nevreme koje je pogodilo Kragujevac juče u večernjim satima izazvalo je brojne probleme u kragujevačkim naseljima.

Unapređenje usluga JKP Šumadija Kragujevac - Izdavanje eKG kartica za javni prevoz bez nepotrebne „papirologije“

Od 25. maja 2020. godine korisnicima usluga Sektora javnog transporta putnika u Kragujevcu pojednostavljena je procedura za izradu i obnavljanje eKG kartica za javni prevoz.

Izmena režima saobraćaja zbog II faze radova u ulici Lepenički bulevar

Usled radova u ulici Lepenički bulevar doći će do izmene režima saobraćaja od ulice Kralja Petra I do ulice 27. marta u periodu od 12.06.2020. godine do 22.06.2020.godine u dve faze, i to:

Sveži plodovi jagoda i trešanja bezbedni za upotrebu

Po nalogu Fitosanitarne inspekcije - Uprave za zaštitu bilja obavljena je analiza svežih plodova jagoda i trešanja sa pijace "Aerodrom".

Plave kante za primarnu selekciju otpada u MZ Šumarice

Realizaciju novog projekta primarne selekcije otpada u domaćinstvima individualnog tipa stanovanja JKP Šumadija Kragujevac je započelo u naselju Šumarice.

Izmena režima saobraćaja zbog radova u ulici Lepenički bulevar

Usled radova u ulici Lepenički bulevar doći će do izmene režima saobraćaja od ulice Grada Sirena do ulice Kralja Petra I u Kragujevcu.

Bezbedniji saobraćaj u Karađorđevoj ulici

U Karađorđevoj ulici izvedeni su radovi na postavljanju tehničkog sredstva za usporavanje saobraćaja – platforme radi povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Nastavak radova na asfaltiranju ulica u MZ Stanovo

Asfaltiranjem ulica u MZ Stanovo nastavljeni su radovi na izradi putne infrastrukture u ovom delu grada.

Poseta Ane Brnabić rekonstrukciji objekta zelene pijace "Centar"

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić u okviru posete Kragujevcu u pratnji gradonačelnika Radomira Nikolića i direktora JKP Šumadija Kragujevac Nemanje Dimitrijevića obišla je radove na rekonstrukciji i adaptaciji objekta zelene pijace "Centar" i upoznala se istorijskim značajem ove zgrade.

Obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine koji se obeležava 5. juna, JKP Šumadija Kragujevac je u saradnji sa kompanijom Sekopak u Pešačkoj zoni realizovalo akciju sa namerom da se skrene pažnja javnosti u pravcu odgovornijeg ponašanja prema okruženju.

Privremeni režim saobraćaja

Zbog izvođenja radova na ugradnji fizičke prepreke-platoa u ul. Karađorđevoj u Kragujevcu uvodi se privremeni režim saobraćaja u periodu od 05. do 07. juna 2020. godine u vremenskom intervalu od 07:00 do 15:00 časova.

Primena preventivnih mera zaštite tokom održavanja vašara

Tradicionalno, kao i svake godine, danas se u Kragujevcu održava vašar povodom obeležavanja pravoslavnog praznika Svetog cara Konstantina i carice Jelene, koji okuplja veliki broj prodavaca iz različitih gradova.

Multifunkcionalna čistilica urbanih gradskih površina

Za potrebe Službe javne higijene nabavljena je nova mašina čistilica. Kupovina je finansirana iz sredstava dugoročnog investicionog kredita u iznosu od 16.937.500,00 dinara bez PDV-a.

Obnovljena zaštitna ograda na nadvožnjaku u Sušici

Planirani radovi na popravci i farbanju zaštitne ograde u ulici Milentija Popovića su završeni.

Rezultati analiza životnih namirnica

Metodom slučajnog uzorka, Institut za javno zdravlje Kragujevac, obavio je analizu hemijske ispravnosti sezonskog voća i povrća.

Nastavlja se akcija zamene kontejnera

Akcija zamene dotrajalih i oštećenih kontejnera započeta u aprilu ove godine uspešno se nastavlja. Dvadeset novih metalnih kontejnera postavljeno je na Trgu Vojvode Radomira Putnika, u ulici Nikole Pašića, Miloja Pavlovića i  na Cvetnom trgu.

Prolećni radovi na uređenju grada

I pored kiše i znatno niže temperature za ovo doba godine, neometano se radi na uređenju zelenih površina u gradu kako je predviđeno planom i programom.

Priprema za asfaltiranje parkinga u ulici Vladimira Rolovića

U naselju Aerodrom započelo se sa radovima na pripremi površina za asfaltiranje u ulici Vladimira Rolovića.

Nova mehanizacija za putnu infrastrukturu i održavanje javnih i zelenih površina

JKP Šumadija je nabavkom nove mehanizacije poboljšalo uslove rada i u Sektoru niskogradnje i Sektoru zelenila.

Preuzimanje i otkup električnog i elektronskog otpada

JKP Šumadija Kragujevac, od danas prvi put nakon ukidanja vanrednog stanja, nastavlja organizovano preuzimanje i otkup električnog i elektronskog otpada od fizičkih i pravnih lica.

Nabavka vozila i mehanizacije

Kao  što je najavljeno, JKP Šumadija Kragujevac nastavilo je obnovu mehanizacije i vozila.

Uređenje Eko parka u naselju Ilina voda

Koristeći povoljne vremenske uslove, a u okviru plana  redovnog prolećnog uređenja grada Kragujevca, Sektor zelenila je intenzivirao radove na uređenju  Eko parka  u naselju Ilina voda.

Nabavka novih vozila i mehanizacije

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac, nastavilo je sa obnovom mehanizacije i vozila iz sredstava dugoročnog investicionog kredita.

Javni prevoz putnika u Kragujevcu za sve građane od nedelje 10. maja

Ukoliko u subotu 9. maja, na teritoriji grada Kragujevca ne bude novozaraženih korona virusom,  javni gradski i prigradski prevoz putnika, već od nedelje 10. maja biće omogućen za sve građane. Odluka je doneta u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Kragujevac odnosno epidemiološkom situacijom, što praktično znači da mere mogu dalje da se relaksiraju ukoliko u periodu od 14 dana nema novih registrovanih slučajeva korona virusa.

Šarena pijaca u Kragujevcu ponovo radi

Od danas posle mesec i po dana pauze Šarena pijaca ponovo nastavlja sa radom.

Obaveštenje za korisnike usluga parkinga

Korisnici parkirališta u Kragujevcu od danas 08.05.2020. godine mogu ponovo izvršiti uplatu stanarskih i pretplatničkih karata, kao i uložiti reklamacije.

Obaveštenje JKP Šumadija Kragujevac

Narodna skupštine Republike Srbije 06. maja 2020. godine ukinula je vanredno stanje na teritoriji Republike Srbije koje je uvedeno 15. marta 2020. godine zbog epidemije izazvane korona virusom.

Pijaca u Erdogliji bogatija za nove proizvode iz šumadijskog kraja

Mlečni paviljon sa zelene pijace "Centar" koja je privremeno zatvorena zbog rekonstrukcije preseljen je na pijacu "Erdoglija", čime je onemogućeno prodavcima da i dalje nesmetano vrše prodaju sira, kajmaka i drugih mlečnih proizvoda iz šumadijskog kraja.

Primena dezinfekcionih mera u vozilima javnog prevoza

U okviru ublažavanja mera donetih u cilju sprečavanja širenja virusa korona, od danas 4. maja 2020. godine počeo je sa radom javni gradski i prigradski prevoz putnika na teritoriji grada Kragujevca.

Obaveštenje Sektora javnog transporta putnika

Rad javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji grada Kragujevca počinje 04. maja 2020. godine i organizovaće se fazno u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Radno vreme tokom prvomajskih praznika

JKP Šumadija Kragujevac obaveštava sugrađane da su prema Zakonu o državnim i verskim praznicima u Republici Srbiji neradni dani 01. i 02. maj 2020. godine.

Gradski prevoz od ponedeljka 04. maja 2020. godine

U skladu sa merama koje je donela Vlada Republike Srbije od 04. maja 2020.godine počinje sa radom gradski prevoz na teritoriji grada Kragujevca.

Preduzete sve mere zaštite na kragujevačkim pijacama

Od 21. aprila 2020. godine odlukom Vlade Republike Srbije počele su sa radom pijace na otvorenom i zatvorenom.

Obaveštenje

JKP Šumadija Kragujevac obaveštava korisnike naših usluga da do otvaranja prodajnog mesta u TPC Radnički, kupovinu stanarskih i pretplatnih karata mogu izvršiti uplatom na tekući račun 170-30009974000-36 kod UniCredit banke uz obavezno navođenje u pozivu na broj registracije vozila.

Obaveštenje o početku rada lokala na pijaci "Aerodrom"

Odlukom Vlade Republike Srbije o dodatnom popuštanju mera donetih u cilju prevencije širenja korona virusa, u skladu sa epidemiološkom situacijom od  27. aprila dozvoljen je rad pijaca u zatvorenom prostoru.

Naplata parkiranja od 27. aprila 2020. godine

JKP Šumadija Kragujevac obaveštava sugrađane da će od ponedeljka 27. aprila 2020. godine početi sa naplatom parkiranja i kontrolom naplate parkinga na opštim i posebnim parkiralištima na teritoriji grada Kragujevca.

Početak rekonstrukcije zelene pijace "Centar"

Početak rekonstrukcije najstarije pijace na teritoriji grada Kragujevca, zelene pijace „Centar“ očekuje se narednih dana, pa pijaca neće biti otvorena do završetka radova.

Dan planete Zemlje

Dan planete Zemlje obeležava se 22.aprila u više od 150 zemalja širom sveta.

Pijace počinju sa radom

U skladu sa donetim odlukama Vlade Republike Srbije u vezi sa ublažavanjem određenih mera za sprečavanje širenja korona virusa, JKP Šumadija Kragujevac obaveštava korisnike naših usluga da se od utorka 21. aprila 2020. godine otvaraju pijace, na otvorenom i zatvorenom, i to:

Dostava računa JSP Kragujevac elektronskim putem

JSP Kragujevac obaveštava sugrađane da je pokrenulo novu uslugu – dostava računa elektronskim putem.

Radno vreme JKP Šumadija Kragujevac za vreme vaskršnjih praznika

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima  u Republici Srbiji („Sl.glasnik RS“, br.43/01, 101/07 i 92/11) neradni dani za vreme vaskršnjih praznika su:

Zamena dotrajalih i oštećenih kontejnera

JKP Šumadija Kragujevac započelo je sa zamenom dotrajalih i oštećenih kontejnera.

Košenje u KC Kragujevac

Ekipe JKP Šumadija Kragujevac danas su vršili košenje, čišćenje i održavanje zelenih površina u krugu Kliničkog centra.

Izmene u radu Sektora groblja

U skladu sa donetim merama Vlade Republike Srbije o ograničenju kretanja za vreme vanrednog stanja tokom vikenda, JKP Šumadija Kragujevac obaveštava korisnike svojih usluga da će Sektor groblja raditi prema sledećem:

Poklon za zaposlene u JKP Šumadija Kragujevac

Regionalna agencija za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja danas je JKP Šumadija Kragujevac isporučila oko 500 kg proizvoda namenjenih jačanju imuniteta, a koji će biti podeljeni zaposlenima u našem preduzeću koji u ovim vanrednim okolnostima svakodnevno rade i omogućavaju da grad funkcioniše u izuzetno otežanim uslovima.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi

Danas su se u prostorijama hotela „Zelengora“ humanitarnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi pridružili i zaposleni JKP Šumadija Kragujevac.

Nismo vas zaboravili – Ostanite kod kuće

JKP Šumadija Kragujevac je u želji da pomogne našim bivšim kolegama koji su u penziji i porodicama preminulih radnika pokrenulo akciju „Nismo vas zaboravili – Ostanite kod kuće“.

Dostava pijačnih proizvoda na kućnu adresu

JKP Šumadija Kragujevac donelo je odluku da za vreme trajanja vanrednog stanja usled epidemije prouzrokovane virusom korona spoji naše sugrađane sa pijačnim prodavcima koji će im svoje proizvode dostavljati na kućnu adresu.

Šta je natrijum hipohlorit i kako se koristi?

Natrijum hipohlorit je jedinjenje koje se koristi za prečišćavanje voda, čišćenje površina, izbeljivanje i neutralisanje mirisa.

Obustavlja se naplata parkiranja do daljeg

Na osnovu Preporuke Gradonačelnika grada Kragujevca o organizovanju procesa rada u javnim preduzećima, ustanovama, javnim službama, Gradskoj upravi i stručnim službama grada Kragujevca za vreme trajanja vanrednog stanja u Republici Srbiji, JKP Šumadija Kragujevac donelo je Odluku da se od danas, 1. aprila 2020. godine naplata parkiranja i kontrola naplate parkinga na opštim i posebnim parkiralištima na teritoriji grada Kragujevca obustavlja do daljeg.

Sredstvo za dezinfekciju zatvorenih prostora dostupno građanima grada Kragujevca

Kontejneri sa rastvorom natrijum hipohlorita za dezinfekciju zatvorenih prostora postavljeni su na više lokacija u gradu i biće redovno dopunjavani i dostupni kako za  upravnike stambenih jedinica, tako i za sve građane.

Zbog korona virusa zatvaraju se sve pijace na teritoriji grada

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sednici donela najnovije mere za sprečavanje širenja virusa COVID-19, među kojima je i Odluka da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru zatvore do daljeg.

Priču o prvoj ekološkoj nadzemnoj višeetažnoj garaži u Kragujevcu podelio je portal eKapija

Radovi na izgradnji prve nadzemne višeetažne blokovske garaže u Kragujevcu započeli su polaganjem kamena temeljca 29. oktobra 2019. godine. Predviđeni rok za završetak radova je 31. avgust 2020. godine, a kako su nam rekli u JKP Šumadija Kragujevac, radovi se izvode se u skladu sa planiranom dinamikom i vremenskim uslovima. 

Pojačana dezinfekcija ulica

JKP Šumadija Kragujevac nastavlja sa sprovođenjem neophodnih preventivnih mera na dezinfekciji ulica, a u cilju prevencije širenja i sprečavanja infekcije virusa COVID – 19.

Ulice i trotoari u gradu prohodni

U Kragujevcu od sinoć neprekidno pada sneg, pa ekipe zimske službe JKP Šumadija Kragujevac od ranog jutra rade na raščišćavanju kako prioritetnih saobraćajnica u gradu, tako i puteva na seoskom području.

Operativni centar 0800 112 113 pušten u rad

Zahvaljujući Telekomu grad Kragujevac je pokrenuo još jedan korisnički servis –  jedinstven kol centar na broju 0800 112 113.

Obaveštenje za kupovinu stanarskih karata

Od 23.3.2020. godine naši sugrađani kupovinu stanarskih karata mogu izvršiti uplatom na tekući račun 170-30009974000-36 kod UniCredit banke uz obavezno navođenje u pozivu na broj registracije vozila.

Radno vreme blagajni za vreme vanrednog stanja

Zbog proglašene pandemije virusa i vanrednog stanja u našoj zemlji, Javno stambeno preduzeće „Kragujevac" Kragujevac Vas obaveštava da će radno vreme blagajni „Centar", „Aerodrom", „Stanovo" i „Kolonija" biti korigovano i primati uplate građana u periodu od 10:00 do 14:00 časova. 

Obaveštenje

U skladu sa Odlukama Vlade Republike Srbije u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID – 19, JKP Šumadija Kragujevac je u cilju prevencije i sprečavanja infekcije virusa kako zaposlenih, tako i korisnika naših usluga sprovelo neophodne mere zaštite, pa Sektori i Službe u okviru preduzeća posluju prema sledećem:

Obustava prevoza na teritoriji grada Kragujevca

Odlukom Vlade Republike Srbije o obustavi javnog transporta putnika od subote 21.03.2020.godine u 20:00 časova obustavlja se gradski i prigradski prevoz na teritoriji grada Kragujevca.

Primena sanitarnih i higijenskih mera u JKP Šumadija Kragujevac

JKP Šumadija Kragujevac od uvođenja vanrednog stanja sprodi sve preporučene higijenske i sanitarne mere samozaštite i prevencije koje treba da spreče širenje korona virusa. Svakodnevno se vrši dezinfekcija i provetravanje kako objekata tako i vozila.

Intenzivirani radovi na dezinfekciji gradskih saobraćajnica

JKP Šumadija Kragujevac će u narednom periodu u noćnim satima vršiti dezinfekciju gradskih ulica na osnovu novih mera preventive.:

Odluka o zatvaranju Šarene pijace

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije i preporukama Kriznog štaba grada Kragujevca, JKP Šumadija Kragujevac je donela odluku o zatvaranju Šarene pijace od 20.03.2020. godine do daljeg u cilju zaštite sugrađana i sprečavanju širenja virusa.

Obaveštenje

Na osnovu Odluke o sprovođenju mera na zaštiti stanovništva od širenja epidemije SOVID – 19 na teritoriji grada Kragujevca, br.020-82/2020-II, od 18. marta 2020. godine, JKP Šumadija Kragujevac je sprovela sledeće mere obezbeđivanja i zaštite života stanovništva i zaposlenih:

APEL GRAĐANIMA

Najvažnije je da ostanemo odgovorni prema sebi, prema svojim najmilijima i svim drugim ljudima.

Obaveštenje o izmeni radnog vremena za prodaju parking i stanarskih karata

U skladu sa Odlukom o skraćenju radnog vremena u TPC Radnički i sugestijama Vlade Republike Srbije u okviru uvedenog vanrednog stanja, obaveštavamo naše sugrađane da će se prodaja parking i stanarskih karata od 18. marta 2020. godine vršiti svakog radnog dana u vremenu od 10 do 17 časova.

Redovno održavanje grada u vanrednim okolnostima

JKP Šumadija Kragujevac u sklopu redovnog održavanja grada nesmanjenim kapacitetima vodi računa o komunalnoj higijeni javnih površina, iznošenju i deponovanju otpada, čišćenju pijaca, javnih površina, kao i vozila u javnom prevozu putnika.

Lakše za pešake u Korićanima

U toku je asfaltiranje trotoara u ulici Ivana Gošnjaka u MZ Korićani.

Prva sednica Kriznog štaba grada Kragujevca

Krizni štab grada Kragujevca koji je juče formiralo Gradsko veće, u večernjim časovima održao je svoju prvu sednicu na kojoj se razgovaralo o mnogim temama u cilju donošenja preporuka i saveta za ponašanje tokom vanredne situacije.

Ministarstvo zdravlja uvelo dodatne telefone epidemioloških službi za informacije o Covid-19

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatne brojeve telefona za sve informacije o COVID-19.

Grad Kragujevac formirao Krizni štab

Grad Kragujevac formirao je Krizni štab koji će kao savetodavno telo Gradskom veću davati preporuke za donošenje odluka i ponašanja tokom vanrednog stanja, rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić u Jutarnjem programu TV Prve.

Mere na osnovu Odluke o uvođenju vanrednog stanja u Srbiji

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković doneli su danas, u skladu sa Ustavom, Odluku o uvođenju vanrednog stanja.

Prevencija širenja i sprečavanja infekcije

JKP Šumadija Kragujevac je u cilju prevencije širenja i sprečavanja infekcije virusa kako zaposlenih, tako i korisnika naših usluga sprovelo neophodne mere zaštite od korona virusa – COVID 19.

Obaveštenje Sektora javnog transporta putnika

Zbog preduzetih mera Vlade Republike Srbije da se obustavi rad  škola, vrtića i fakulteta, obaveštavaju se korisnici javnog prevoza da će od ponedeljka 16.03.2020.god. vozila u prigradskom prevozu saobraćati prema registrovanom redu vožnje za đački raspust. 

Obaveštenje

JKP Šumadija Kragujevac obaveštava korisnike usluga da se u cilju sprečavanja prenošenja infekcije na teritoriji grada Kragujevca, do daljeg obustavlja prodaja karata kod vozača u vozilima javnog transporta putnika.

Pojačane preventivne mere u vozilima javnog transporta putnika

Zbog povećanog broja zaraženih od korona virusa u Srbiji, a u cilju preventivne zaštite putnika u javnom prevozu na teritoriji grada Kragujevca, JKP Šumadija Kragujevac obaveštava korisnike usluga da je održavanje higijene u vozilima javnog transporta putnika podignuto na najviši nivo.

Lepo vreme inteziviralo radove na uređenju grada

Punim kapacitetom na više lokacija u gradu izvode se planirani radovi na uređenju zelenih površina.

Realizacija planiranih radova na izgradnji putne infrastrukture

Nakon asfaltiranja ulica Radivoja Markovića i Siniše Stankovića u MZ Grošnica, mehanizacija JKP Šumadija Kragujevac je nastavila sa radovima i u MZ Veliko polje.

Uspešno realizovana akcija „Planeta nas moli – Recikliraj, otpad me boli!“

Kao ekološki svesna i odgovorna kompanija, JKP Šumadija Kragujevac teži širenju svesti o važnosti primarne selekcije i reciklaže ambalažnog otpada.

Obeležen Internacionalni dan besplatnog javnog prevoz

Kragujevac se i ove godine pridružio obeležavanju Internacionalnog dana besplatnog javnog prevoza koji je ustanovljen svake prve subote u martu mesecu.

Internacionalni dan besplatnog javnog prevoza

Povodom Internacionalnog dana besplatnog javnog prevoza u subotu 7. marta 2020. godine gradski i prigradski prevoz u Kragujevcu biće besplatan za sve sugrađane.

Asfaltiranje ulica u MZ Grošnica

Radovi na uređenju i rekontrukciji lokalne saobraćajne infrastrukture u Kragujevcu se nastavljaju.

Obnova trim staze u Kragujevcu

Trim staza u Šumaricama koju koristi veliki broj rekreativaca i sportista osvežena je novim slojem malča.

logo

Osnovna delatnost JKP Šumadija Kragujevac je obavljanje komunalnih delatnosti u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima, Zakonom o upravljanju otpadom i Statutom preduzeća.

© 2020 JKP Šumadija. Sva prava zadržana. Sajt izradio ANDROS.rs

Aplikacija KG KOM SERVIS

Skinite aplikaciju klikom na sledeći link:

Image

Kontaktirajte nas

Industrijska 12, 34000 Kragujevac

+381 34 335 482, 335 089

Besplatan poziv:

0800350034

Meni