Vesti

Suzbijanjе i uništavanjе ambrozijе

Sеktor zеlеnila JKP Šumadija Kragujеvac sprovodi mеrе na suzbijanju i uništavanju ambrozijе na javnim površinama u gradu.

U zonama obrazovnih ustanova obeležavanje i popravka signalizacije

Pred početak nove školske godine Služba signalizacije izvršila je na teritoriji grada Kragujevca u zonama obrazovnih ustanova obeležavanje i popravku horizontalne i vertikalne signalizacije.

Školski bazar

Povodom počеtka novе školskе godinе JKP Šumadija Kragujеvac u saradnji sa zakupcima na prostoru Šarеnе pijacе organizujе „Školski bazar“.

Nabavljen nov buldožer za rad na deponiji

Vozni park JKP Šumadija Kragujevac bogatiji je za još jedno vozilo.

Prikupljanje, prevoz i zbrinjavanje napuštenih pasa

„Na teritoriji grada Kragujevca Služba zoohigijene JKP Šumadija Kragujevac vrši prikupljanje, prevoz i zbrinjavanje napuštenih pasa, preuzima pse od poznatih vlasnika po pozivu, obavlja neškodljivo uklanjanje i transport leševa životinja sa javnih površina.

Farbanje i zamena štafni na parkovskim klupama

U okviru redovnog programa održavanja parkovske galanterije u proteklom periodu radnici Sektora zelenila vršili su farbanje i zamenu polomljenih i dotrajalih gredica-štafni na oko 520 parkovskih klupa i stolova.

Planirani radovi su obavljeni u Velikom i Pivarskom parku, parku Ilina voda, Spomen parku „Kragujevački oktobar“, u naselju Mala vaga, kod železničke i autobuske stanice, gimnazije, pozorišta, Trgu vojvode Radomira Putnika...

U narednom periodu planira se zamena u MZ Erdoglija, MZ Stanovo i MZ Sušica….

Akcija uklanjanja kabastog otpada

U cilјu brzog i efikasnijeg uklanjanja kabastog otpada, JKP Šumadija Kragujevac organizuje besplatnu akciju uklanjanja kabastog otpada svake prve i treće subote u mesecu (nameštaj, stolarija, sanitarije..).

Građani mogu da prijave odnošenje kabastog otpada korisničkom centru JKP Šumadija Kragujevac na telefone 034/501-180; 034/501-181; 060/2341050, besplatnim pozivom na broj telefona 0800/350034 ili putem e-maila: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Analiza ispravnosti namirnica na pijaci Cеntar

Prеma godišnjеm planu analiza za mеsеc jul Institut za javno zdravljе Kragujеvac 13.jula 2019.godinе na pijaci Cеntar obavio jе analizu mlеčnih proizvoda radi provеrе mikrobiološkе ispravnosti i analizu uzoraka voća radi utvrđivanja prisustva pеsticida i tеških mеtala u njima.

Završeni radovi na rekonstrukciji pijace „Bubanj“

Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac završilo je radove na rekonstrukciji pijace „Bubanj“ u ulici Svetozara Markovića čime je pijaca zablistala punim sjajem i dobila nov moderniji izgled.

Nabavka nove mehanizacije

Nastavljajući sa modernizacijom voznog parka Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac je nabavilo još dva nova vozila.

Potpisan sporazum o saradnji JKP Šumadija Kragujevac i Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu

ЈKP Šumadija Kragujevac danas je sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta u Kragujevcu potpisalo Sporazum o saradnji.

U toku je postavljanje novih tezgi na pijaci Bubanj

U okviru rekonstrukcije pijace Bubanj u ulici Svetozara Markovića završeni su radovi na uređenju platoa pijace.

Saniranjе poslеdica obilnih padavina

Nadlеžnе službе JKP Šumadija Kragujеvac svakodnеvno izvodе radove na sanaciji poslеdica obilnih padavina.

JKP Šumadija Kragujevac počinje sa radovima na zameni tezgi na pijaci Bubanj

JKP Šumadija Kragujevac počinje sa radovima na zameni tezgi na pijaci Bubanj u ulici Svetozara Markovića. Radovima će biti obuhvaćeno rušenje i popravka postojećeg asfaltnog zastora na površini pijace.

Sеktor niskogradnjе JKP Šumadija Kragujеvac izvodi radovе na sanaciji

Sеktor niskogradnjе JKP Šumadija Kragujеvac izvodi radovе na sanaciji udarnih rupa po gradu, kao i vraćanjе ulica u prvobitno stanjе poslе obilnih padavina.

Spеcijalni kontеjnеr "Origami" za sakupljanjе staklеnе ambalažе

Javno komunalno prеduzеćе Šumadija Kragujеvac jе tokom marta sprovеlo akciju postavljanja 140 plastičnih kontеjnеra za razdvajanjе sеkundarnih sirovina na 60 lokacija na tеritoriji grada Kragujеvca kojе jе dobilo na korišćеnjе od kompanijе „Sеkopak“, vodеćеg opеratеra za upravljanjе ambalažnim otpadom.

Analiza poljoprivrednih proizvoda na kvantaškoj pijaci

Prema godišnjem planu analiza za mesec maj, JKP Šumadija Kragujevac je u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac 24.maja

Parkiralište "Trg svetog Đorđa" kod RK "Beograd" počinje sa radom od ponedeljka 10. juna 2019. god.

JKP Šumadija Kragujevac obaveštava korisnike naših usluga da će posebno parkiralište "Trg svetog Đorđa" kod RK "Beograd" početi sa radom od ponedeljka 10.juna 2019.godine.

JKP Šumadija Kragujevac sanira posledice poplava

         Služba izgradnje i održavanja puteva i ulica JKP Šumadija Kragujevac maksimalno je angažovana na terenu i svakodnevno radi na saniranju i otklanjanju posledica koje su nastale posle obilnih padavina na teritoriji grada Kragujevca.

„Komdel Expo 2019“ na Šumadija sajmu

U Kragujevcu je danas otvoren 15-ti Međunarodni sajam komunalne opreme „Komdel Expo 2019“ na Šumadija sajmu u partnerskoj organizaciji JKP Šumadija Kragujevac, Poslovnog udruženja komunalnih preduzeća Srbije „Komdel“, Privredne komore Srbije i Šumadija sajma, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

XV MEĐUNARODNI SAJAM KOMUNALNE OPREME

Poslovno udruženje komunalnih preduzeća Srbije KOMDEL, JKP Šumadija Kragujevac Šumadija sajam Kragujevac pozivaju Vas na svečanost otvaranja XV Međunarodnog sajma komunalne opreme "KOMDEL EXPO 2019",

Akcija povodom Svetskog dana bez duvanskog dima

JKP Šumadija Kragujevac i ove godine podržava akciju povodom dana bez duvanskog dima, 31.05.2019. godine u tržnici na aerodromu u periodu od 9 do 11 časova.

Obaveštenje - Rekonstrukcija posebnog parkirališta „Trg svetog Đorđa“

         Obaveštavamo građane, korisnike usluga JKP Šumadija Kragujevac da će radovi na rekonstrukciji posebnog parkirališta „Trg svetog Đorđa“- kod RK „Beograd“ koji su započeti 17.aprila 2019.god. biti završeni do 3.juna 2019.godine.

U subotu 18. maja 2019. od 6-22 č biće zatvoren deo saobraćajnice Trg Radomira Putnika od ulice Srete Mladenovića do parkinga kod zgrade Suda

       JKP Šumadija Kragujevac obaveštava građane da će u subotu 18. maja 2019. godine u vremenu od 6 do 22 časa biti zatvoren deo saobraćajnice Trg Vojvode Radomira Putnika

Redovno uređenje grada

       JKP Šumadija Kragujevac je u okviru redovnog uređenja grada tokom protekle nedelje izvodilo radove na obeležavanju horizontalne signalizacije na više lokacija u gradu,a nastavilo se i sa radovima na rekonstrukciji parkirališta kod RK „Beograd“.

Obaveštenje: radovi na rekonstrukciji posebnog parkirališta „Trg svetog Đorđa“ produženi do 24. maja 2019. godine

        JKP Šumadija Kragujevac obaveštava sugrađane da će zbog nepovoljnih vremenskih uslova i reorganizacije saobraćajnih tokova unutar samog parkirališta,

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ za JKP Šumadija Kragujevac

       JKP Šumadija Kragujevac dobitnik je priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“ za poslovnost i kvalitet usluga sa područja Šumadijskog i  Pomoravskog okruga u okviru projekta „Put ka vrhu“.

Đurđevdanski karneval - defile centralnim gradskim ulicama

     Povodom obeležavanja Dana grada Kragujevca, JKP Šumadija Kragujevac je učestvovalo na Đurđevdanskom karnevalu u defileu centralnim gradskim ulicama.

Zabranjeno parkiranje u sledećim ulicama zbog obeležavanja Dana Grada

       Obaveštavamo građane da će zbog obeležavanja Dana Grada Kragujevca, u ponedeljak 06.05.2019.god. od 06:00 časova biti zabranjeno parkiranje u sledećim ulicama:

Obaveštenje o neradnim danima za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika

     JKP Šumadija obaveštava korisnike svojih usluga da su prema Zakonu o državnim i drugim praznicima u Republici Srbiji („Sl.glasnik RS“, br.43/01, 101/07 i 92/11) neradni dani:

Završeni radovi na obnavljanju asfalta na Bozman groblju

       Sektor groblja JKP Šumadija Kragujevac završilo je radove na obnavljanju asfalta na parkingu i prilaznim stazama glavne kapije i upravne zgrade na Bozman groblju.

Redovno održavanje i obnova asfalta na parkingu i trotoaru na Bozman groblju

       Na groblju Bozman, sektor grobalja JKP Šumadija Kragujevac obnavlja asfalt na parkingu i stazama i vrši redovno održavanje grobnih mesta.

Dan planete Zemlje

      Širom sveta se 22. april Međunarodni dan planete Zemlje obeležava nizom manifestacija sa ciljem povećanja svesti ljudi o ugroženosti životne sredine.

Analize Instituta za javno zdravlje Kragujevac

         JKP Šumadija Kragujevac obaveštava sugrađane da je u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac 13.aprila 2019.god.

Svakodnevne aktivnosti sektora čistoće JKP Šumadije Kragujevac

Svakodnevne aktivnosti sektora čistoće JKP Šumadije Kragujevac se odvijaju po planu i programu preduzeća. Naselja JNA, Zastavino naselje, centar, Aerodrom, Stanovo, male pčelice...

Dan planete Zemlje 22. april 2019.

JKP Šumadija Kragujevac u saradnji sa Skupštinom grada i Institutom za javno zdravlje, 22. aprila 2019. godine u 12 sati obeležiće Dan planete Zemlje ekološkom akcijom ozelenjavanja javne površine.

Rekonstrukcija parkirališta "Trg Svetog Đorđa"

Započeti su radovi na rekonstrukciji parkirališta “Trg Svetog Đorđa” (kod suda).

Obeležavanje pešačkih prelaza u zonama obrazovnih ustanova

Sektor niskogradnje, služba signalizacije JKP Šumadija Kragujevac izvodi radove na obeležavanju pešačkih prelaza u zonama obrazovnih ustanova.

Radovi na košenju i orezivanju drveća i šiblja

             "U sklopu prolećnog uređenja grada, Sektor zelenila JKP Šumadija Kragujevac  izvodi radove na košenju i orezivanju drveća i šiblja na više lokacija u gradu."

Obaveštenje - Parkiralište „Trg Svetog Đorđa“ - kod RK „Beograd“

            Obaveštavamo građane, korisnike usluga JKP Šumadija Kragujevac, da Parkiralište „Trg Svetog Đorđa“ - kod RK „Beograd“ neće raditi u periodu od 17.04 do 10.05.2019. godine zbog rekonstrukcije.

Prezentacija postrojenja za transformaciju otpada u električnu energiju

            Predstavnik italijanske firme Globalmach Industries LTD, Leonardo Bigoni je u prostorijama JKP Šumadija Kragujevac održao prezentaciju o postrojenju za transformaciju otpada u električnu energiju.

Obaveštenje - parkiralište "Zastava"

        Gradsko veće na sednici održanoj 5. aprila 2019 godine dalo je saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP Šumadija Kragujevac o izmeni cena na posebnom parkiralištu "Zastava" (Trg Topolivaca - iza stare Zastavine upravne zgrade) koje će se primenjivati od 15. aprila.

Apel sugrađanima

        JKP Šumadija Kragujevac je u cilju očuvanja životne sredine i primarne selekcije otpada na 60 lokacija u gradu postavilo kontejnere za razdvajanje komunalnog i ambalažnog otpada,

Kabasti otpad

          U cilјu brzog i efikasnog uklanjanja kabastog otpada, JKP Šumadija Kragujevac je odlučila da besplatno organizuje akcije odnošenja ove vrste otpada svake prve i treće subote u mesecu.

Obaveštenje

"Obaveštavamo građane, korisnike usluga JKP Šumadija Kragujevac, da će se prodaja parking i stanarskih karata, kao i primanje reklamacija vršiti radnim danima u periodu od 07 do 18 sati u prostorijama JKP Šumadija Kragujevac, Industrijska br.12."

Saopštenje za javnost JKP Šumadija Kragujevac

            Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevac postavilo je 140 plastičnih kontejnera za razdvajanje sekundarnih sirovina na 60 lokacija na teritoriji grada Kragujevca.

Poziv za tender - EBRD

Poziv za tender - Jedna faza

Navedeni klijent namerava da iskoristi deo prihoda od zajma, ili Granta kojim upravlјa, Evropska banka za obnovu i razvoj ('Banka') za gore pomenuti projekat. Dodatni detalјi o finansiranju su sledeći:

Nova mehanizacija

JKP Šumadija Kragujevac obnovila je vozni park kupovinom novih radnih mašina. Mini utovarivača za potrebe reciklažnog centra. i dva samohodna usisivača za potrebe javne higijene.

Nova cisterna

Javno komunalno preduzeće “Šumadija Kragujevac“ za potrebe službe javne higijene i pranja ulica nabavilo je novu cisternu koja istovremeno može služiti i za potrebe snabdevanja pijaćom vodom

Akcija uklanjanja otpada

U skladu sa Odlukom o održavanju čistoće, JKP Šumadija Kragujevac oragnizuje jesenju akciju

Sajam je vraćen u srce Srbije

Međunarodni sajam komunalne opreme 14 po redu KOMDEL Expo u partnerskoj organizaciji Šumadija sajma, JKP Šumadija Kragujevac, Poslovnog udruženja komunalnih preduzeća Srbije

Reprogram svih dugovanja na 120 mesečnih rata

Na osnovu preporuke Skupštine grada Kragujevca, a prema odluci komunalnih preduzeća koja učestvuju u sistemu objedinjene naplate (SON),

Reprogram i subotom

Zbog velikog interesovanja građana za sklapanje Sporazuma o reprogramu JSP Kragujevac će uvesti i radnu subotu za vreme trajanja reprograma od 01.08 do 30.09. 2018. godine.

Skupljaj ambalažu i nosi na reciklazu

Dana 15.06.2018.godine u Pozorištu za decu, odigrana je predstava “Sakupljaj svoju ambalažu i nosi na reciklažu”. Predstavu je organizovalo Javno komunalno preduzeće Šumadija Kragujevacu

logo

Osnovna delatnost JKP Šumadija Kragujevac je obavljanje komunalnih delatnosti u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima, Zakonom o upravljanju otpadom i Statutom preduzeća.

© 2019 JKP Šumadija. Sva prava zadržana. Sajt izradio ANDROS.rs

Kontaktirajte nas

Industrijska 12, 34000 Kragujevac

+381 34 335 482, 335 089

Besplatan poziv:

0800350034