Vesti

Grad Kragujevac formirao Krizni štab

Grad Kragujevac formirao je Krizni štab koji će kao savetodavno telo Gradskom veću davati preporuke za donošenje odluka i ponašanja tokom vanrednog stanja, rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić u Jutarnjem programu TV Prve.

Stanje obolelih je nepromenjeno, jedan pacijent iz Rekovca zbrinut je u našem Kliničkom centru. Za sada nemamo potvrđene slučajeve iz Kragujevca. Iako smo svesni toga da će virus najverovatnije i do nas da dođe, trudimo se da u tom periodu sprovedemo mere koje mogu da ublaže glavni udar korona virusa, koji se očekuje kroz nekoliko nedelja.

Iako nismo izlazili pred građane i medije, prepuštajući da Vlada vodi glavnu reč, mi smo sprovodili mere od prvog dana. Naši se autobusi dezinfikuju i peru svakog dana, zaposleni u upravi su dobili instrukcije kako treba da se ponašaju i polazi se od sitnih detalja koji nam omogućavaju da sprečimo rizik.

Danas usvajamo sve mere, protokole i način rada u vanrednom stanju, naročito za one insitucije i preduzeća čiji zaposleni imaju puno kontakata sa strankama, kao što je gradski i taksi prevoz, prodavnice, benzinske stanice.

Posebnu pažnju poklonićemo penzionerima, organizujemo udruženja građana i Crveni krst koji će volonterski da brinu o našim najstarijim sugrađanima, da im dostavljaju lekove, namirnice i penzije.