Vesti

Obeležen Internacionalni dan besplatnog javnog prevoz

Kragujevac se i ove godine pridružio obeležavanju Internacionalnog dana besplatnog javnog prevoza koji je ustanovljen svake prve subote u martu mesecu.

Sektor javnog transporta putnika, koji od januara ove godine posluje u okviru JKP Šumadija Kragujevac, organizuje i upravlja sistemom javnog transporta putnika na teritoriji grada Kragujevca na mreži koja se sastoji od 34 linije, -21 gradske i 13 prigradskih.

Obeležavanje ovog dana prilika je da se naši sugrađani upoznaju sa pogodnostima korišćenja javnog prevoza u gradu, sa novinama koje su uspostavljene u proteklih godinu dana, ali i sa planovima za naredni period.
U proteklom periodu unapređen je kvalitet voznog parka, više od 70% je niskopodnih vozila od čega je 50% sa pogonom na CNG, vozila su klimatizovana, sa besplatnim WiFi i video nadzorom, uveden je savremen sistem naplate putem eKG personalizovanih i nepersonalizovanih kartica.

Među prvima smo uveli aplikaciju Google transit preko koje su korisnicima dostupni podaci o gradskim i prigradskim linijama, redu vožnje, lokacijama, trasama i cenama karata.
U narednom periodu plan nam je da uvećamo broj vozila i polazaka u sistemu javnog transporta putnika, da unapredimo sistem naplate karata-prodaja karata putem SMS-a, kao i rad na razvoju novih aplikacija za korisnike naših usluga.