Vesti

Uspešno realizovana akcija „Planeta nas moli – Recikliraj, otpad me boli!“

Kao ekološki svesna i odgovorna kompanija, JKP Šumadija Kragujevac teži širenju svesti o važnosti primarne selekcije i reciklaže ambalažnog otpada.

U tom cilju u predškolskim ustanovama na teritoriji grada Kragujevca organizovana je akcija pod nazivom „Planeta nas moli – Recikliraj, otpad me boli!“.

Akcija je osmišljena kao edukacija dece predškolskog uzrasta gde se naši najmlađi sugrađani kroz interaktivne radionice upoznaju sa pojmom reciklaže.

Kroz igru je demonstrirano pravilno razdvajanje ambalažnog otpada s željom da se mališani nauče odgovornom ponašanju prema životnoj sredini i razviju ekološku kulturu.

JKP Šumadija Kragujevac je obezbedila kante za odlaganje otpada vrtićima koja ih nisu imala čime su stvoreni uslovi za primarnu selekciju, pa će naši najmlađi sugrađani praktično moći da primene stečeno znanje.

Od 11. decembra 2019. godine do 06. marta 2020. godine u akciji je učestvovalo ukupno 776 dece iz 23 vrtića (15 državnih i 8 privatnih).

JKP Šumadija Kragujevac se ovim putem zahvaljuje svim predškolskim ustanovama jer su prepoznali ekološke principe kao prioritet i pomogli nam u realizaciji ove akcije.