Vesti

Sezona košenja zelenih površina u punom jeku

Obilne padavine i visoke temperature doprinele su pojačanom rastu vegetacije, pa su radnici Sektora zelenilo uz svu neophodnu mehanizaciju svakodnevno na terenu.

U toku je košenje zelenih površina na Metinom brdu, u naselju Lepenica, ulicama Lepenički bulevar, Save Kovačevića (kod sajma) i na Petrovačkoj magistrali. Tokom jučerašnjeg dana brojne ekipe sa trimerima, kosačicama i traktorima angažovane su na košenju prostora u Spomen parku u ulici Desankin venac i oko Spomenika rumunskog prijateljstva i otpora i slobode, kao i u ulici Grada Sirena, u centru grada ispred Gradske uprave i Doma sindikata. Uporedo sa ovim radovima, redovno se održavaju i površine u Velikom parku, gde se obavlja košenje trave, dekorativno orezivanje šiblja ručnim makazama, sakupljanje slomljenih grana, plevljenje rasade i šiblja i razastiranje malča.

Košenje travnatih površina najobimniji je posao u okviru delatnosti Sektora zelenilo JKP Šumadija Kragujevac. Odvija se prema redovnom programu i traje od marta do novembra, u skladu sa potrebama i uslovima na terenu.