Vesti

JKP Šumadija Kragujevac učesnik prve Biznis basket lige u Kragujevcu

U prvoj sezoni Biznis basket lige koja je nedavno završena, učešće je uzelo šest ekipa preduzeća i kompanija sa teritorije grada Kragujevca, a takmičenje se odvijalo po FIBA 3×3 pravilima.

Nakon odigranih 10 utakmica, ekipa Javnog komunalnog preduzeća Šumadija plasirala se u polufinale gde je izgubila od ekipe Aviator 3h3 Loćike, koja je u finalnoj utakmici pobedila ekipu Young Flow-a i osvojila prvo mesto.

Ekipe Aviatora 3×3 Loćike, JKP Šumadija Kragujevac, Young Flow-a, Akademije Cojić, UVS Kragujevac 193 i Pravnika, pored sjajno odigranih utakmica pokazale su i zavidno druženje i fer plej.

Za pobednički tim organizator je obezbedio nagradu od 50.000 dinara, dok je drugoplasirana ekipa osvojila gratis kotizaciju za sledeću sezonu koja će biti odigrana krajem godine.

Biznis basket liga 3h3 je takmičenje koje je prvi put održano u Kragujevcu. Ideja organizatora bila je da se na jednom mestu okupe ekipe kragujevačkih preduzeća i kompanija i da kroz ovo takmičenje pokažu sportski duh i veštine basketa.