Vesti

Ozelenjavanje površina u centru grada

 U okviru akcije uređenja i ozelenjavanja površina u centru grada danas je u ulici Save Kovačevića, u neposrednoj blizini zgrade Šumadijskog upravnog okruga, posađeno 8 sadnica žalosnog duda i 30 sadnica lovor višnje.

U ulici Kneza Miloša postavljene su dve platforme za usporavanje saobraćaja

U jednoj od najprometnijih saobraćajnica najužeg centra grada u ulici Kneza Miloša izvedeni su radovi na izgradnji dva tehnička sredstva za usporavanje brzine vozila.

Privremena izmena režima saobraćaja u ulici Kneza Miloša

Gradska uprava za razvoj – Odeljenje za održavanje puteva i regulaciju saobraćaja, po zahtevu JKP Šumadija Kragujevac, uvodi privremeni režim saobraćaja u ulici Kneza Miloša u Kragujevcu, dana 11.05.2021. godine, u periodu od 08:00 do 18:00 časova zbog izvođenja radova na izgradnji tehničkog sredstva za usporavanje brzine vozila.

Radno vreme JKP Šumadija Kragujevac za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika

Prema Zakonu o državnim i drugim praznicima („Službeni glasnik RS“, br.43/01, 101/07 i 92/11) neradni dani su:

Održavanje javne rasvete u MZ Centar

Radovi na zameni i kompletnom sređivanju javne rasvete u MZ Centar započeti su danas na platou ispred Skupštine grada.

Analiza ispravnosti voća, povrća i jaja na kragujevačkim pijacama

Uoči predstojećeg praznika Uskrsa izvršena je analiza ispravnosti namirnica na kragujevačkim pijacama.

Analiza mikrobiološke ispravnosti namirnica na pijacama Erdoglija i Aerodrom

U cilju provere mikrobiološke ispravnosti namirnica u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Kragujevac 17. aprila 2021. godine izvršeno je uzorkovanje mlečnih i suhomesnatih proizvoda na pijacama Erdoglija i Aerodrom.

Obaveštenje za korisnike JTP

Za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika, u periodu od 30.04.- 04.05.2021. godine, vozila javnog transporta putnika saobraćaće po izmenjenom redu vožnje i to:

Na Dan planete Zemlje u Kragujevcu zvonilo za reciklažu stakla

Dan planete Zemlje u Kragujevcu obeležen je najavom da će u ovom šumadijskom gradu u naredne dve nedelje 120 kontejnera za odlaganje staklene ambalaže biti raspoređeno na ulicama, „na dohvat ruke“ građanima i ugostiteljima kako bi doprineli smanjenju količine stakla koje završava na deponijama i tako zagađuje životnu sredinu. Zahvaljujući regionalnom projektu „Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu“ koji sprovode Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i NALED, zajedno sa kompanijom Sekopak, uz finansijsku podršku Apatinske pivare u desetak gradova regiona stiglo je više od 1000 ovakvih kontejnera sa ciljem uspostavljanja sistema odgovornog upravljanja staklenim ambalažnim otpadom.

logo

Osnovna delatnost JKP Šumadija Kragujevac je obavljanje komunalnih delatnosti u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima, Zakonom o upravljanju otpadom i Statutom preduzeća.

© 2021 JKP Šumadija. Sva prava zadržana. Sajt izradio ANDROS.rs

Aplikacija KG KOM SERVIS

Skinite aplikaciju klikom na sledeći link:

Image

Kontaktirajte nas

Industrijska 12, 34000 Kragujevac

+381 34 335 482, 335 089

Besplatan poziv:

0800350034

Meni