Sektor groblja

Image
U Sektoru groblja obavljaju se poslovi sahranjivanja, prevoza pokojnika, održavanje groblja, poslovi uređenja grobnih mesta i grobnica, izrada spomenika i parterne galanterije.

Usluge sahranjivanja vrše se u skladu sa Odlukom o sahranjivanju („Sl.list grada Kragujevca“ br.8/98).

Sahrane se obavljaju svakog radnog dana u vremenu od 12:00 do 14:00 časova (osim nedeljom, 1. januara, na dan Božića, Veliki petak i Uskrs). Dežurstvo je organizovano 24 časa.

Usluga prevoza i preuzimanja pokojnika vrši se na teritoriji Republike Srbije i inostranstva. Pokojnici koji preminu u Kliničkom centru Kragujevac prevoze se u mrtvačnicu na Bozman groblju odakle rodbina vrši preuzimanje.

Delatnost se obavlja na 5 lokacija i to:
  • Varoško groblje
  • Palilulsko groblje
  • Bozman groblje
  • Sušičko groblje
  • Nova parcela u Malim Pčelicama
Tokom 2019. godine rekonstruisana je upravna zgrada na Varoškom groblju, uređeni su toaleti za posetioce i ofarbana je ograda groblja.

Na groblju Bozman završena je reparacija krova na kapelama koji je godinama unazad prokišnjavao, uređeni su toaleti, asfaltirane su pristupne staze ka upravnoj zgradi i glavnom ulazu, a završena je i izgradnja dela nove parcele.

Tokom 2022. godine korisnicima usluga omogućena je kupovina grobnih mesta za života, na Bozman groblju otvorena je prodavnica pogrebne opreme, gde je pored sanduka i pokrova dostupna i ostala prateća oprema po povoljnim cenama. Troškovi pogrebnih usluga za preminule korisnike penzija mogu biti umanjeni za iznos koji refundira PIO fond, a radno vreme prodavnice je od 00 do 24 časa.

Takođe, započelo se i sa radovima na renoviranju prodavnice pogrebne opreme na Varoškom groblju.

Upravnik Varoškog i Palilulskog groblja je Ivan Đokić.
Kontakt: 034/305-880

Upravnik Bozman i Sušičkog groblja je Nenad Radosavljević.
Kontakt: 034/370-022

Rukovodilac Sektora groblja je Darko Zečević, dipl.menadžer

   e-mail: jelena.stevanovic@jkpsumadija.rse-mail: darko.zecevic@jkpsumadija.rs

Image