Vesti

JKP Šumadija intenzivno izvodi radove na saniranju putne infrastrukture

Radnici Sektora niskogradnje, zelenila i čistoće JKP Šumadija danonoćno saniraju posledice elementarne nepogode.

Prilikom posete Kragujevcu državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Lav Pajkić, u prisustvu predstavnika Grada i JKP Šumadija Kragujevac, obišao je domaćinstva u Levačkoj ulici u kojoj još uvek uz mehanizaciju radnici Sektora niskogradnje, zelenila i čistoće JKP Šumadija danonoćno saniraju posledice elementarne nepogode. 

Situacija u Levačkoj ulici je dosta bolja u odnosu na prethodnu nedelju. Radnici Sektora niskogradnje vrše nasipanje kamenim materijalom i ravnanje ne samo ulice već i dvorišta koja su puna mulja, koji je nanela voda prilikom poplave. Pored toga, Sektori čistoće i zelenila raščišćavaju dvorišta od nanetog materijala i stvari koje su uništene i više nisu za upotrebu.

Nastavljeni su radovi na saniranju infrastrukture i u ostalim kragujevačkim naseljima. U Mesnoj zajednici Male Pčelice danas se izvode radovi u ulicama Malajničkoj, Lipljanskoj, Hilandarskoj, Marka Čabrića, Đorđa Magaraševića, Mine Karadžić, Danila Kiša i Pohorskoj ulici. U naselju Beloševac u Kopernikovoj i ulicama Dostojevskog i Svetolika Janjića vrši se prikupljanje nataloženog materijala, popravka i saniranje kanala, nasipanje i valjanje. Mehanizacija  Sektora niskogradnje nastavila je radove u naselju Korićani gde se saniraju oštećenja u ulicama Poručnika Spasića i Mašere, Nehruovoj i Slavonskoj. U Opornici radnici su na terenu u ulici Božidara Maslarića, a u Drenovcu u ulicama Sokolskoj, Presvete Bogorodice, Despotovačkoj i Jablanskoj.

Radovi će biti nastavljeni i narednih dana sve dok se ne omogući normalno funkcionisanje saobraćajne infrastrukture.