Vesti

20 stabala za 20 godina postojanja KAF Divlji veprovi

Povodom obeležavanja 20 godina od osnivanja, članovi Kluba američkog fudbala Divlji veprovi danas su u saradnji sa JKP Šumadija Kragujevac zasadili 20 stabala jasena, lipe, javora i crvenolisne šljive, na prostoru iza Fakulteta inženjerskih nauka. Pored predstavnika kluba i JKP Šumadija Kragujevac, sadnji su prisustvovali i članovi Gradskog veća Stefan Nikezić i Predrag Stevović.

 Povodom 20 godina od osnivanja kluba odlučili smo da sadnjom 20 stabala drvorednih sadnica obeležimo naš uspeh koji smo postigli u sportu i da pozovemo druge klubove i udruženja da nam se pridruže i na taj način pomognu gradu da se razvije i u ovoj oblasti, rekao je Marko Vujanac, predsednik jednog od najtrofejnijih kragujevačkih sportskih klubova.
Ovo je jedan od projekata koji je finansiran sredstvima Grada Kragujevca u oblasti zaštite životne sredine. Prema rečima Stefana Nikezića, člana Gradskog veća za unapređenje i zaštitu životne sredine od posebne je važnosti to što KAF Divlji veprovi u svojim redovima ima dosta mladih ljudi, a Grad želi posebno kod mladih da podigne svest o zaštiti životne sredine.

Član Gradskog veća za sport Predrag Stevović istakao je da su članovi KAF Divlji veprovi dali lep primer obeležavanja jubileja i pozvao ostale sportske klubove da na ovaj način proslavljaju svoje uspehe kako bi naš grad bio uređeniji i lepši.