Vesti

Intenzivirani radovi na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije

Ekipe Službe signalizacije JKP Šumadija Kragujevac izvršile su popravku polomljene svetlosne signalizacije – semafora na raskrsnici ulica Lepenički bulevar i Dr Zorana Đinđića. Kvar je nastao usled saobraćajne nesreće na ovoj lokaciji.

Izvedeni su radovi na demarkaciji - uklanjanju nevažećih horizontalnih oznaka na kolovozu u ulici Internacionalnih brigada, a prema projektu prolaska državnih puteva kroz naseljena mesta na teritoriji Kragujevca.
U toku su radovi na obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije koji se odvijaju uporedo na više lokacija u gradu. Obeležen je parking prostor u ulici Vladimira Rolovića. Vrši se obeležavanje središnjih razdelnih linija na kolovozu u ulicama Kralja Milana IV, Lazara Mićunovića, Svetolika Mladenovića, Avalskoj i Milentija Popovića. Obeležavanje pešačkih prelaza belom bojom završeno je u ulicama Daničićevoj i Prvoslava Stojanovića, a u toku su radovi u ulicama – Radoja Domanovića, Dimitrija Tucovića, Obilićevoj, Suvoborskoj i Voje Radića.

Uporedo sa ovim, danas su započeti i radovi na obeležavanju mesta za invalide u ulicama Ljubiše Bogdanovića, Neznanog junaka i Grada Karare. U narednom periodu u planu je obeležavanje žutom bojom ostalih posebnih i namenskih parking mesta u gradu.