Vesti

Za prevoz putnika u Kragujevcu od 1. decembra novi autobusi

U skladu sa projektom Javnog privatnog partnerstva i sklopljenim ugovorom, od 1. decembra gradski i prigradski prevoz putnika na teritoriji grada Kragujevca obavljaće ASP „Strela – Obrenovac“, koja je predstavila nove autobuse.

Prezentaciji su prisutvovali Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca, Predrag Stevović, član Privremenog organa i Zorica Đorić, v.d. načelnica Gradske uprave za komunalne poslove.

Građani Kragujevca će od 1. decembra dobiti novog prevoznika kako za grad tako i za prigrad, a rad će započeti sa 35 novih autobusa od ukupno 72, istakao je Nikola Dašić, predsednik Privremenog organa grada Kragujevca. Novi autobusi ispunjavaju sve moguće standarde i dogovorene uslove a to znači da imaju info table sa informacijama gde se nalazi vozilo, elektronsko čekiranje, video nadzor kao i komletnu pokrivenost Wi Fi uređajima u svim autobusima. Sve su to prednosti današnjice i vremena u kom živimo, a s obzirom na to da su autobusi novi, očekujem da će iskustvo naših građana u saobraćaju biti mnogo lepše i prijatnije, rekao je Dašić. On je dodao da je prevoznik po ugovoru u obavezi da u naredne dve godine dopremi još 37 novih autobusa.

Tekst preuzet sa sajta grada Kragujevca iz odeljka Vesti.