Vesti

Zimska služba spremna za nastupajuću sezonu

Tradicionalna smotra mehanizacije, transportnih sredstava i ljudstva angažovanih u zimskoj službi pokazuje da smo i ove godine spremni za prvi sneg i ekstremno niske temperature.

Izvršeno je servisiranje i remont kompletne mehanizacije neophodne za nastupajuću zimsku sezonu. Mehanizacija je tokom ove godine zanovljena nabavkom četiri kamiona kipera sa dodatnom opremom i dve kombinovane mašine što će u mnogome ubrzati proces rada zimske službe. Nova vozila poseduju opremu za mokro, suvo i tečno posipanje, pa će ekipe JKP Šumadija Kragujevac sa ukupno 16 vozila i 11 građevinskih mašina biti angažovane na održavanju oko 650 kilometara gradskih i lokalnih puteva - 5 trasa u gradskom i 4 trase u seoskom području. Obezbeđen je i dovoljan broj vozača i izvršilaca tako da smo u potpunosti spremni za sprovođenje poverenog posla.

Obezbeđeno je oko 1.403 tona soli, 1.486 tona kamenog agregata i oko 30.000 kg (30 tona) kalcijum hlorida, a u zavisnosti od vremenskih uslova pristizaće i nove količine kako bi se obezbedili čisti i prohodni putevi, ulice i trotoari.

Rad zimske službe će biti organizovan 24 časa uključujući i dane vikenda i praznike. Poseban prioritet biće prilaz Kliničkom centru i ostalim zdravstvenim ustanovama.

Smotri zimske službe prisustvovali su i predstvanici lokalne samouprave i drugih preduzeća.