Vesti

Crveni krst Kragujevac izrazio zahvalnost JKP Šumadija Kragujevac na donaciji životnih namirnica

JKP Šumadija Kragujevac je ove godine, na manifestaciji obeležavanja Svetskog dana hrane u Kragujevcu, uručilo životne namirnice predstavnicima Crvenog krsta Kragujevca. Donacija je prikupljena u saradnji sa zakupcima tezgi i lokala na pijaci Aerodrom.

Crveni krst je tim povodom uputio pismo zahvalnosti u kome se kaže: 
„Najsrdačnije Vam se zahvaljujemo na donaciji namenjenoj najugroženijim sugrađanima kojom ste omogućili da uspešno realizujemo humanitarnu aktivnost od značaja za siromašne porodice. Zadovoljstvo nam je da vas izvestimo da smo zahvaljujući Vašoj podršci obradovali porodice koje koriste topli obrok Programa „Narodne kuhinje".

Hvala Vam na ukazanom poverenju, razumevanju i bezrezervnoj podršci koju ste nam uputili, nadamo se da ćemo i ubuduće sarađivati.“

U okviru Programa „Narodne kuhinje“ Crveni krst Kragujevac za potrebe socijalno ugroženih sugrađana (dece, starih i bolesnih osoba, lica nesposobnih za samostalno obavljanje poslova) priprema i distribuira 870 obroka za 500 porodica. Obroci se isporučuju 6 dana u nedelji (ponedeljak – subota) na 6 punktova u gradu.