Vesti

Rehabilitacija dela ulice 27. marta u MZ Centar

U okviru programa rehabilitacije gradskih ulica u Kragujevcu, ekipe Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvode završne radove na asfaltiranju  dela ulice 27. marta u MZ Centar.

Radovi se obavljaju na potezu od ulice Nikole Pašića (Instituta za javno zdravlje Kragujevac) do raskrsnice sa ulicom Aleksandra I Karađorđevića, u dužini od 120 metara.

Kolovoz na ovoj gradskoj saobraćajnici ispred trga Radomira Putnika bio je u jako lošem stanju, pa je bilo neophodno njegovo obnavljanje.

Radove na terenu obišli su danas član Privremenog organa grada Kragujevca Miroslav Petrašinović i savetnik Privremenog organa grada Kragujevca Aleksandar Lazović sa predstavnicima grada.

Ovo je značajan dan za sve građane grada Kragujevca, naročito za građane iz MZ Centar. Konačno posle mnogo vremena dobijamo jedan potpuno novi trg koji će Kragujevac da uzdigne u rang Beograda i ostalih evropskih metropola i gradova i sa kojim ćemo moći da se podičimo. Danas se asfaltira ulica 27.marta, gde je grad Kragujevac uložio 4,8 miliona dinara. Građani Kragujevca dobiće centar kakav zaslužuje prestoni grad, grad koji je bio prva prestonica moderne Srbije, istakao je Miroslav Petrašinović, član Privremenog organa grada Kragujevca i dodao - Srbija ne sme da stane. Moramo da radimo konstantno svakoga dana u svakom pogledu, na svakom polju, da radimo i brže i jače i bolje, jer zbog toga postojimo i zbog toga smo mi ovde za naše građane.

Marko Radisavljević, rukovodilac Sektora niskogradnje izjavio je,  da je u prethodnom periodu u okviru pripremnih radova izvršeno kompletno frezovanje habajućeg sloja ukupne površine od oko 1200 metara kvadratnih. Iskopani su svi loši delovi kolovozne konstrukcije koji su bili dosta oštećeni u ovom delu ulice. Šaht poklopci su izdignuti na kotu nivelete. Bili smo svedoci da je bio dosta neravan asfalt, nasut je i uvaljan nov kameni materijal.

U asfaltiranje ove deonice dužine od 120 metara i prosečne širine od oko 10 metara, danas će biti ugrađeno oko 233 tone asfaltne mase. Vrednost izvedenih radova iznosi oko 4,8 miliona dinara.

U skladu sa povoljnim vremenskim uslovima, ekipe JKP Šumadija Kragujevac nastavljaju sa radovima na infrastrukturi u MZ Korićani i MZ Bresnica, gde je u planu asfaltiranje Mostarske ulice.