Vesti

Do sada sanirano više od 80 ulica u Kragujevcu

Nakon elementarne nepogode koja je zadesila Kragujevac sva raspoloživa mehanizacija JKP Šumadija Kragujevac ali i oprema JKP Vodovod i kanalizacija, kao i privatnih lica, svakodnevno je angažovana na otklanjanju štete na komunalnoj i putnoj infrastrukturi, a do sada je u prvobitno stanje vraćeno više od 80 ulica na teritoriji Kragujevca.

Radovi se nastavljaju i u narednom periodu u skladu sa planom i programom Štaba za vanredne situacije, a po prijavama građana.

U Korićanima se danas saniraju tri ulice – Korićanska, Luke Ivkovića i Đure Salaja. U MZ Stanovo izvode se radovi u ulicama Milisava Stevanovića i Srebreničkoj, a u ulici Petra Danilovića kod Divostinskog potoka radi se na sakupljanju blata i mulja koji je voda nanela na ovu deonicu. Oštećenja se saniraju i u Homerovoj ulici u Vinogradima.

U naselju Palilule u Levačkoj ulici radnici Sektora niskogradnje završili su radove na popravci oštećenja, nasipanju ulice i dvorišta kamenim materijalom, a ekipe Sektora zelenila i čistoće i dalje su angažovane.

Radovi se izvode u mesnim zajednicama Desimirovac i Drenovac, gde je za sanaciju terena angažovan buldožer. U Gornjim Jarušicama sanacija se vrši  u ulici Ace Domanovića i zaseocima Dimitrijevići, Petrovići i Pavlovići.

Štabu za vanredne situacije do sada je prijavljen veliki broj ulica i puteva, koje je potrebno rehabilitovati i osposobiti za normalno funkcionisanje.