Vesti

Redovno čišćenje i održavanje dimnjaka

Služba dimničara JKP Šumadija Kragujevac, nakon završetka grejne sezone redovno obavlja poslove održavanja dimnjaka i dimovodnih kanala u poslovnim i stambenim objektima na teritoriji grada Kragujevca i u opštinama Šumadijskog okruga.

Zapušeni odvodi od smole i čađi su veoma zapaljivi, pa je neophodno redovno održavanje i preventivno čišćenje pre početka i nakon završetka grejne sezone. Tokom zimskog perioda Služba dimničara obavlja čišćenje kotlova i dimovodnih kanala, kao i čišćenje dimnjaka i vađenje čađi, dok se u letnjem periodu najčešće izvode radovi na mehaničkom i hemijskom čišćenju ventilacija u industriji i ugostiteljskim objektima.

Služba dimničara JKP Šumadija Kragujevac tokom godine očisti više od 18.000 dimnjaka na poslovnim i stambnim objektima. Pravilno održavanje i čišćenje dimnjaka dovodi do sprečavanja zagušenja i taloženja čađi, a učestalost čišćenja i održavanja dimnjaka zavisi od vrste goriva koje se koristi.

Sve probleme oko sagorevanja i rada dimnjaka, ali i druge informacije u vezi sa uslugama Službe dimničara naši sugrađani mogu dobiti pozivom Korisničkog centra JKP Šumadija Kragujevac na brojeve telefona 034/501-180; 034/501-181 i 060/234-10-50 svakog radnog dana u periodu od 07 do 17 časova.