Vesti

Asfaltiran Pavlovića put u MZ Rogojevac

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvodi završne radove na asfaltiranju lokalnog puta u Rogojevcu - Pavlovića put. Radove na asfaltiranju obišli su Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti i Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija Kragujevac sa saradnicima.

Grad Kragujevac iz godine u godinu odvaja sve više sredstava za izgradnju i rekonstrukciju ulica i puteva i na taj način težimo ravnomernom razvoju svih delova grada, kao i seoskih mesnih zajednica uz poštovanje predloga saveta mesnih zajednica, a asfaltiranje lokalnog puta u Rogojevcu je rezultat jedne takve zajedničke saradnje. U prethodnom periodu smo u ovoj mesnoj zajednici izveli radove na iskopu kanala, nasipanju lokalnih puteva, rekonstruisano je igralište, izvršena zamena sijalica i uklonjene deponije, a cilj nam je da poboljšamo kvalitet života ljudi koji žive na selu, kao i onih koji žele da se vrate na selo, istakla je Maja Angelovska, članica Gradskog veća za komunalne delatnosti.

Po rečima Marka Vujnovića, direktora JKP Šumadija Kragujevac, svakodnevno se po planu i programu izvode radovi na održavanju putne infrastrukture na teritoriji grada Kragujevca. Ekipe Sektora niskogradnje su u prethodnom periodu u Mesnoj zajednici Rogojevac izvele radove na nasipanju puteva, izradi propusta i iskopu kanala, a danas izvodimo završne radove na asfaltiranju lokalnog puta. Asfaltiranju su prethodili pripremni radovi na ravnjanju podloge i nasipanju kamenog materijala u ukupnoj dužini od 405 metara i prosečne širine 3 metara. U asfaltiranje ovog lokalnog puta biće utrošeno oko 203 tone asfaltne mase, a nakon toga biće izvedeni i radovi na ugradnji bankina.

Ukupna vrednost radova na rekonstrukciji iznosi 3,7 miliona dinara..

Završeni su radovi na nasipanju ulica u naselju Erdeč, a ekipe su sada angažovane na nasipanju ulica u MZ Grošnica, kao i na sanaciji puteva u Vinogradima i Uglješnici.

U narednom periodu, prema nalogu nadležne Gradske uprave, u planu je i asfaltiranje Cajgetove ulice u Vinogradima i Pauna Jankovića na Deninom brdu.