Vesti

Intenzivirani infrastrukturni radovi u Kragujevcu

Sektor niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac intenzivirao je izvođenje radova na uređenju putne infrastrukture na gradskom i seoskom području. Radovi se izvode po planu i nalogu nadležne Gradske uprave za komunalne poslove.

Na gradskom području svakodnevno se vrši priprema za asfaltiranje ulica. Započelo se sa pripremnim radovima u ulici 25. avgusta u Mesnoj zajednici Bresnica, a planiran je i završetak radova na asfaltiranju u ulici Miloja Radosavljevića u naselju Stanovo. U prethodnom periodu završeno je asfaltiranje dela ulice Užičke republike i puta u Trmbasu, kao i prva faza u ulici Kadinjača.

Uporedo sa asfaltiranjem ulica i sanacijom udarnih rupa, ekipe Sektora niskogradnje izvode radove na rekonstrukciji dela platoa na Trgu Svetog Đorđa na površini od oko 200 metara kvadratnih, a završena je i sanacija stepeništa u ulici Nikole Pašića. 

Osim na gradskom, radovi na putnoj infrastrukturi izvode se i na seoskom području. U toku je nasipanje lokalnih puteva i iskop kanala u Rogojevcu, vrši se grebanje površinskog sloja asfalta i priprema za asfaltiranje deformisanih asfaltnih površina u Dobrači, a izvode se i radovi na uređenju atarskih puteva u Gornjim Grbicama.

U Mesnoj zajednici Erdeč u toku su radovi na nasipanju ulica, koji obuhvataju nasipanje kamenim materijalom, ravnjanje i valjanje podloge.