Vesti

Svetski dan hrane na pijaci Aerodrom

JKP Šumadija Kragujevac i ove godine organizovalo je akciju povodom Svetskog dana hrane koji se u Srbiji se obeležava počev od 2001.godine.

Svetski dan hrane ima za cilj globalnu solidarnost državnih institucija, privatnog sektora i civilnog društva, kako bi udruženi ukazali na značaj postizanja održivog razvoja - smanjenje broja gladnih u svetu.

Na pijaci Aerodrom organizovano je druženje sa posetiocima pijace što je bila prilika da se ukaže na važnost pravilne ishrane, a besplatne stručne savete o načinima zdrave ishrane dobili su od nutricioniste - dijetetičara Sandre Karanović. Takođe, posetioci su mogli da uživaju u degustaciji različitih domaćih proizvoda pripremljenih po tradicionalnoj recepturi, a koji se nalaze u bogatoj ponudi ove pijace.

Ove godine akcija je humanitarnog karaktera i realizovana je u saradnji sa  TUŠ “Toza Dragović”, tako što su učenici ove škole obavili praksu na tezgama zakupaca, a za uzvrat su im donirane namirnice za pripremanje hrane koju će iskoristiti u okviru praktičnog dela nastave i za pripremu obroka za učenike škole.

JKP Šumadija Kragujevac se zahvaljuje zakupcima tezgi i lokala na pijaci Aerodrom koji su nesebično podržali ovu akciju i donirali velike količine namirnica i sirovinskih proizvoda.