Vesti

Izvršena nadzorna provera primene Integrisanog sistema menadžmenta

U JKP Šumadija Kragujevac održana je druga nadzorna provera Sistema menadžmenta kvalitetom, Sistema menadžmenta životnom sredinom, Sistema menadžmenta bezbednošću i zdravlja na radu i Sistema menadžmenta bezbednosti informacija, kao i primene standarda ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 i ISMS 27001.

Nadzorna provera izvršena je od strane eksterne komisije akreditovanog sertifikacionog   tela JUQS – Beograd koje je vodeće nacionalno sertifikaciono telo za sisteme menadžmenta u zemlji.

Organizacije koje su sertifikovane od strane JUQS-a dobijaju IQNET sertifikat, ekskluzivni alat koji im omogućava da se samouvereno takmiče na globalnom tržištu kroz priznanje koje pružaju IQNET partneri koji se nalaze svuda širom sveta.

Nadzorna provera je od strane komisije proveravača sprovedena po svim standardima i to u Sektoru čistoće, Sektoru niskogradnje, Sektoru parkinga, Sektoru javnog transporta putnika, Sektoru grobalja, Službi kadrovskih i administrativnih poslova, Službi komercijalnih poslova, poslovnih procesa prodaje i marketinga, Službi javne rasvete i Službi upravljanja putevima.

Provera sistema menadžmenta bezbednosti informacija izvršena je na nivou celog preduzeća.

Komisija eksternih proveravača zaključila je da se svi sertifikovani standardi u potpunosti primenjuju i da nema neusaglašanosti.

Kao i kod prethodne provere, pohvaljen je rad svih zaposlenih koji su radili na primeni standarda kao i na kontinuiranom usavršavanju sistema.

Naredne godine očekuje nas tranzicija na novu verziju Standarda menadžmenta bezbednosti informacija ISMS 27001, kao i unapređenje svakog standarda na osnovu dobijenih preporuka.