Vesti

Asfaltirana ulica Cvetka Koljkovića u MZ Veliko polje

Koristeći povoljne vremenske uslove ekipe Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac nastavljaju radove na uređenju putne infrastrukture  kako na  gradskom, tako i  na prigradskom i seoskom području.

Radove je obišao Miroslav Petrašinović član  Privremenog organa grada Kragujevca, koji je  izjavio da je ovo samo jedna u nizu asfaltiranih ulica. Danas smo u ulici Cvetka Koljkovića u MZ Veliko polje, gde koristimo lepo vreme i sa svom raspoloživom mehanizacijom ekipe JKP Šumadija Kragujevac su svakodnevno na terenu. Kontinuirano se radi, godišnje se asfaltira oko 80 kilometara putnih pravaca i ulica. Nakon završene zimske sezone, na proleće, nastavićemo asfaltiranje čim vremenski uslovi dozvole.

Ovo je jedna od većih ulica u ovom naselju. Bila je veoma stabilna, tako da smo  utrošili samo par kubika kamenog materijala, nije bilo iskopa, a šahte smo podigli na kotu nivelete rekao je Marko Radisavljević rukovodilac Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac.

Ulica Cvetka Koljkovića duga je 280 metara, a široka 4 metra. Za asfaltiranje je utrošeno 205 tona asfaltne mase, a investiciona vrednost radova iznosi preko 4,3 miliona dinara.