Vesti

Otvaranje pijačnog platoa i mlečnih paviljona na zelenoj pijaci „Centar“

JKP Šumadija Kragujevac je intenziviralo radove na uređenju pijačnog platoa i mlečnih paviljona na zelenoj pijaci „Centar“. Projektom je predviđeno 190 mesta sa pijačnom opremom i nakon završene licitacije popunjeno je 50 % kapaciteta, što je u zimskom periodu jako dobar rezultat. Takođe, u funkciji su i dva mlečna paviljona koja će u narednih nekoliko dana profunkcionisati punim kapacitetima.

Direktor JKP Šumadija Kragujevac Marko Vujnović izjavio da smo i pored velikih problema uspeli da dovedemo pijacu u stanje funkcionalnosti, da je vratimo građanima i da ona počne da radi. Rok za završetak radova bio je 15 decembar, a izvođači su uspeli da radove privedu kraju nedenju dana pre isteka roka. Ekipe JKP Šumadija izašle su na teren i uredile prostor, postavile tezge i vitrine u mlečnim paviljonima i nakon dozvole sanitarne inspekcije danas počinjeno sa radom. Ovo je samo prva faza projekta, ne smemo da stanemo, mora da se završi ceo projekat u celosti. Druga faza podrazumeva završetak ostalih radova na matičnom objektu Tržnice i na preostalom komercijalnom objektu.

Prostor je koncepiran tako da je jedan deo  namenjen poljoprivrednicima za prodaju svojih proizvoda, a drugi deo je predviđen za samostalne trgovinske i zanatske radnje. 

Institut za javno zdravlje Kragujevac prema Programu kontrole zdravstvene bezbednosti namirnica na kragujevačkim pijacama, vršiće kontrolu hemijske i mikrobiološke ispravnosti i na zelenoj pijaci „Centar“.