Vesti

Asfaltirane ulice Ljubice Filipović i Goranska u MZ Bresnica

Ekipe Sektora niskogradnje JKP Šumadija Kragujevac izvode završne radove na asfaltiranju ulica Ljubice Filipović i Goranske u Mesnoj zajednici Bresnica. Žitelji ovih ulica prvi put dobijaju asfalt, što će veoma  uticati na poboljšanje kvaliteta njihovih života.

Asfaltiranju je prisustvovao Predsednik privremenog organa grada Kragujevca Nikola Dašić sa saradnicima, koji je ovom prilikom izjavio da grad Kragujevac poklanja pažnju svakom naselju i da je u ovom periodu urađeno mnogo više nego u prethodnim decenijama, što je i slučaj sa Mesnom zajednicom Bresnica. U ulicama Ljubice Filipović i Goranskoj, asfaltira se oko 315 dužnih metara kolovoza, širine 4 metara. Vrednost izvedenih radova iznosi oko 5,3 miliona dinara.

Rukovodilac Sektora niskogradnje Marko Radisavljević rekao je da su pre nasipanja asfalta izvršeni pripremni radovi, ulice su nasute kamenim materijalom, šahte su izdignute na kotu nivelete i ugrađeno je 235 tona asfaltne mase. Danas nam vremenski uslovi idu u prilog, teko da ćemo završiti radove koje smo započeli pre nedelju dana.

U narednom periodu planira se asfaltiranje ulica Crvenog barjaka i Dečanske, a radovi će se nastaviti i u mesnim zajednicama Beloševac, Bresnica i Veliko polje.