Vesti

Asfaltirana pešačka staza u MZ Korićani

Radovi na izradi pešačke staze u MZ Korićani privode se kraju. Ekipe JKP Šumadija Kragujevac postavljaju završni sloj asfalta na stazi koja vodi od Drenovačkog puta u Korićanima ka Dragobraći, u dužini od 210 metara.

Izgradnjom novog trotoara građanima ovog dela MZ Korićani olakšano je kretanje i podignut je nivo bezbednosti pešaka na viši nivo, naročito dece koja pohađaju OŠ „Miloje Simović“ u Dragobraći.

Završne radove na terenu obišli su danas predstavnici grada -  Miroslav Petrašinović član Privremenog organa grada Kragujevca, Aleksandar Lazović savetnik Privremenog organa grada, Zorica Đorić načelnica Gradske uprave za komunalne poslove, kao i Maja Angelovska i Sanja Tucaković članice Komisije Privremenog organa grada Kragujevca.

Sanja Tucaković je prilom posete izjavila, da je izgradnja ove pešačke staze dužine 210 metara i širine 1,4 metra bila neophodna zbog povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju. Dodala je, da se radovi na izgradnji putne infrastrukture u Kragujevcu obavljaju svakodnevno u više mesnih zajednica. Radi se priprema za asfaltiranje u mesnim zajednicama Beloševac i Bresnica, gde se planira asfaltiranje Mostarske ulice. U toku je izgradnja ulice Crvenog barjaka, a 15. novembra očekujemo i otvaranje prelepog trga Radomira Putnika.

Po rečima Marka Radisavljevića rukovodioca Sektora niskogradnje, pešačka staza koja je spajala Korićane i Dragobraću bila je u jako lošem stanju. Morali smo čitavu deonicu da iskopamo, da sipamo i uvaljamo nov kameni materijal. U  asfaltiranje staze biće ugrađeno oko 40 tona asfaltne mase.

Vrednost izvedenih infrastrukturnih radova na ovoj deonici je oko 1,4 miliona dinara.