Vesti

JKP Šumadija prezentuje zelene oaze Kragujevca na Sajmu hortikulture

JKP Šumadija Kragujevac tradicionalno i ove godine učestvuje na najvećem Sajmu hortikulture u regionu – XIII Sajmu hortikulture u organizaciji Šumadija sajma, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.  

Veliko nam je zadovoljstvo što JKP Šumadija Kragujevac ove godine na svom izložbenom štandu želi da posetiocima predstavi delatnost uređenja javnih zelenih površina i parkova, sa ciljem da sugrađanima i svim posetiocima kragujevačkih parkova skrene pažnju na značaj i važnost očuvanja parkova koji predstavljaju zelene oaze i pluća našeg grada, istakla je Suzana  Milojević Stojanović, u ime JKP Šumadija Kragujevac na svečanom otvaranju sajma.

U periodu od 28. do 30. aprila 2023. godine posetioci će na našem štandu moći da dobiju nove ideje za svoj prostor, ali i da čuju stručne savete o nezi biljaka, uređenju bašte, dvorišta, balkona ili enterijera.

Direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn izrazio je posebnu zahvalnost Gradu na podršci pri organizaciji sajma i pozvao sugrađane da posete prostor Šumadija sajma ovog vikenda i da na jednom mestu pronađu sve što im je potrebno za uređenje dvorišta.

Sajam hortikulture otvorila je Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje uz stihove pesme „Mali čas botanike“, proslavljenog pesnika Mike Antića.