Vesti

Asfaltirana Prištinska ulica u naselju Vašarište

Ekipe JKP Šumadija Kragujevac izvode završne radove na rekonstrukciji Prištinske  ulice u Mesnoj zajednici Vašarište. Radove su danas obišli Aleksandar Lazović, šef Kabineta gradonačelnika Kragujevca i Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija Kragujevac sa saradnicima.

Radovi na rekonstrukciji ove ulice obuhvatali su skidanje postojećeg sloja starog asfalta, popravku starih ivičnjaka i izradu jednog dela novih, izdizanje šahti, slivnih rešetki i vodovodnih šelni, kao i nasipanje podloge kamenim materijalom i valjanje. Nakon završenih pripremnih radova na rekonstrukciji ove saobraćajnice, pristupilo se asfaltiranju u ukupnoj dužini nešto više od 270 metara i širine 5 metara, za šta će biti ugrađeno 275 tone asfaltne mase, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosi oko 4,9 miliona dinara, rekao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija Kragujevac.

Povoljni vremenski uslovi omogućili su nam da kompletni radovi na putnoj infrastrukturi budu izvedeni i preko naših očekivanja. Ekipe JKP Šumadija Kragujevac danas izvode završne radove u Prištinskoj ulici, a nakon toga će se nastaviti sa radovima i na Deninom brdu, u Sušici gde je u planu asfaltiranje Cajgetove ulice, a pristupili smo i rešavanju ozbiljnog komunalnog problema u ulici Kadinjača gde su već započeti radovi. Paralelno sa radovima na asfaltiranju vrši se i sanacija puteva pre svega na seoskom području i u prigradskim naseljima, pa tako se tamponiraju putevi u Erdeču, a na seoskom području su ekipe u Rogojevcu i Jarušicama tako da je to jedan sveobuhvatni prikaz radova koji se u ovom trenutku odvijaju u Kragujevcu, istakao je Aleksandar Lazović, šef Kabineta gradonačelnika.

Sa rekonstrukcijom važnih saobraćajnica u gradu nastavlja se i u narednom periodu. Trenutno se vrši priprema za asfaltiranje u ulici Kadinjača u naselju Bresnica. Građevinske mašine su na više lokacija, pa pored radova na iskopu kanala i uređenju atarskih puteva na seoskom području obavlja se i krpljenje udarnih rupa u užem gradskom jezgru.