Vesti

Nove drvoredne sadnice posađene u Velikom parku

Veliki park u Kragujevcu danas je postao bogatiji za stabla lišćara koja su zaposleni u kompaniji Mondelēz International, u okviru akcije pošumljavanja gradova u Srbiji, posadili u partnerstvu sa JKP Šumadija Kragujevac. Povodom Svetskog dana šuma, kompanija je pokrenula akciju sadnje drveća u nekoliko gradova u Srbiji, u nameri da doprinese čistijem vazduhu i očuvanju lokalne životne sredine.

„U okviru održivog poslovanja u našoj industriji želimo da doprinesemo da ljudi i planeta napreduju zajedno. Sa jedne strane, prioritet je da budemo lider u oblastima koje su nama kao kompaniji najznačajnije, a sa druge, da pokrećemo pozitivne promene u oblastima koje su svetu generalno najpotrebnije. Zaštita životne sredine je jedna od njih i zato nam je posebno drago da smo današnjom akcijom ozeleneli površinu u Kragujevcu i doprineli čistijem vazduhu u ovom gradu“, izjavio je Stevan Vujošević, Country Manager za Srbiju i BIH u kompaniji Mondelēz International i dodao da svaka promena započinje iznutra i da je ponosan na kolege koje su danas učestvovale u ovoj akciji sadnje drveća.

„JKP Šumadija Kragujevac, kao društveno odgovorna kompanija često organizuje i učestvuje u kampanjama koje imaju za cilj očuvanje životne sredine, ali i podizanje svesti građana o tome koliko je značajno ozelenjavanje naše zemlje. Drago nam je da je kompanija Mondelēz International prepoznala Kragujevac kao grad koji intenzivno radi na očuvanju i unapređenju životne sredine. Rado smo se odazvali ovoj akciji i danas zajedno zasadili nekoliko desetina stabala lišćara i četinara i na taj način oplemenili zelenu površinu u Velikom parku. Nadamo se da će i u budućem periodu biti više ovakvih akcija kojima ćemo doprineti čistijem vazduhu i stvaranju ekološki zdravije životne sredine“, rekao je Marko Vujnović, direktor JKP Šumadija Kragujevac.

Akcijom u Kragujevcu kompanija, uz svoje dobro poznate brendove Milka i OREO, nastavlja talas pošumljavanja širom Srbije, koji je proteklih dana upriličen u Novom Sadu i Nišu, a na jesen je planirana velika akcija sadnje drveća u Beogradu.