Вести

Црвени крст Крагујевац изразио захвалност ЈКП Шумадија Крагујевац на донацији животних намирница

ЈКП Шумадија Крагујевац је ове године, на манифестацији обележавања Светског дана хране у Крагујевцу, уручило животне намирнице представницима Црвеног крста Крагујевца. Донација је прикупљена у сарадњи са закупцима тезги и локала на пијаци Аеродром.

Црвени крст је тим поводом упутио писмо захвалности у коме се каже: 
„Најсрдачније Вам се захваљујемо на донацији намењеној најугроженијим суграђанима којом сте омогућили да успешно реализујемо хуманитарну активност од значаја за сиромашне породице. Задовољство нам је да вас известимо да смо захваљујући Вашој подршци обрадовали породице које користе топли оброк Програма „Народне кухиње".

Хвала Вам на указаном поверењу, разумевању и безрезервној подршци коју сте нам упутили, надамо се да ћемо и убудуће сарађивати.“

У оквиру Програма „Народне кухиње“ Црвени крст Крагујевац за потребе социјално угрожених суграђана (деце, старих и болесних особа, лица неспособних за самостално обављање послова) припрема и дистрибуира 870 оброка за 500 породица. Оброци се испоручују 6 дана у недељи (понедељак – субота) на 6 пунктова у граду.