Вести

Дониране саднице белог јасена посађене код језера Бубањ

Екипе Сектора зеленило ЈКП Шумадија Крагујевац данас су засадиле 25 садница белог јасена добијених из донације. Овом догађају је присуствовао Драган Маринковић начелник одељења за заштиту животне средине у Градској управи, као и Јасмина Јовић председница Удружења за унапређење и афирмацију жена у зеленом бизнису  из Београда, које је овом приликом донирало 12 садница белог јасена.

По речима Драгана Маринковића, Крагујевац је почетком године расписао конкурс за удружења која се баве заштитом животне средине са циљем подизања и садње нових стабала, као и оплемењавања постојећих зелених површина. Једна од активности пројекта била је и садња садница на погодној локацији у Крагујевцу, а стручна Служба ЈКП Шумадија Крагујевац определила је локацију код језера Бубањ. Засађено је 25 садница белог јасена, и за 10 до 15 година то ће бити велика, формирана стабла. Када би сваки  појединац посадио по једно дрво, ми бисмо имали око 200.000 садница што би сигурно допринело побољшању квалитета живота Крагујевчана.

Удружење за унапређење и афирмацију жена у зеленом бизнису добило је могућност да реализује овај пројекат, а по речима Јасмине Јовић пројекат чине две активности. Једна је садња белог јасена на површини код језера Бубањ, а друга пројектна активност ће се реализовати у децембру у виду радионица са темом циркуларне економије, пошто смо ми еколошко удружење и бавимо се искључиво екологијом.

Овај пројекат је једним делом суфинансирао град Крагујевац, а Сектор зеленила ЈКП Шумадија Крагујевац је определио локацију и засадио саднице.