Вести

Aсфалтирана Мостарска улица у МЗ Бресница

Након четири године екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац наставиле су радове на асфалтирању другог дела  Мостарске улице у МЗ Бресница. У овом делу улице има тридесетак домаћинстава, а Радољуб Илић, становник ове улице упутио је захвалност Граду и свима који су својим залагањем допринели да и овај део улице добије асфалт.

Радове је обишао Миодраг Петрашиновић члан Привременог органа града Крагујевца са сарадницима који је том приликом изјавио да и Град и локална самоуправа чине све како бисмо инфраструктурну ситуацију подигли на знатно виши ниво, што је и разлог данашњег окупљања у Месној заједници Бресница. Пре пар дана били смо у Виноградима, данас смо у Бресници, бићемо присутни и у другим месним заједницама. Град је обезбедио довољно средстава и где год  постоји комунални проблем наше екипе из ЈКП Шумадија Крагујевац биће на терену.

Након  решавања  имовинских питања у Мостарској улици  приступило се припремним радовцима, урађен је комплетан ископ улице која је насута каменим материјалом, постављене су шахте на коту нивелете и данас се обављају завршни радови. Асфалтирамо око 270 метара коловоза у дужини, ширине 4 матара и овом приликом уградићемо 200 тона асфалтне масе.  Из Мостарске улице радове преносимо у Горанску улицу, а након тога настављамо у улици Љубице Филиповић. Паралелно се ради улица Црвеног барјака  као и  Дечанска улица. Следеће недеље планирано је асфалтирање два пута у Месној заједници Поскурице.