Вести

Набавка нових металних и пластичних контејнера

ЈКП Шумадија Крагујевац је потписало два уговора о набавци нових металних и пластичних контејнера у вредности од 15 милиона динара. Обезбеђено је 200 металних и 280 пластичних контејнера за потребе сакупљања комуналног и амбалажног отпада на територији града Крагујевца. Контејнери ће се испоручивати сукцесивно и биће постављени у наредних годину дана.

Први контигент од 48 металних контејнера је стигао и ЈКП Шумадија Крагујевац је извршило њихово постављање. Нови контејнери су постављени на већ постојећим локацијама, односно извршена је замена старих контејнера у складу са обиласком терена и у договору са месним заједницама. За почетак смо изабрали локацију државног пута из правца Краљева у Месној заједници Корићани, где се пражњење посуда за комунални отпад обавља свакодневно. Редовним  пражњењем долази до њиховог хабања и неопходно је било да се те посуде и замене - изјавила је Марија Николић руководилац Сектора чистоће у ЈКП Шумадија Крагујевац.

Поред набавке нових контејнера, услуга одвоза отпада проширена је и на Месну заједницу Вињиште, где су на 10 различитих локација постављени метални контејнери.

За наредну годину планирана је уградња 20 полуподземних контејнера у Крагујевцу чија је вредност око 14 милиона динара.