Вести

Започетета израда косих платформи и рампи за особе са инвалидитетом

Током претходних година град Крагујевац  радио је на прилагођавању прилаза институцијама и пешачким прелазима на великом броју локација постављањем косих рампи и платформи. Испоставило се да је тај број неопходно повећати.
 
У Скупштини града, на иницијативу представника удружења са инвалидитетом одржан је састанак са чланицом Градског већа Горданом Дамјановић, представником удружења и управљачем путева како би се кроз заједничку сарадњу дошло до конструктивних решења.
 
По речима чланице Градског већа за комуналне делатности Маје Ангеловске, након сагледавања потреба особа са инвалидитетом извршиће се реконструкција старих  и изградња нових рампи како би се овим особама омогућило несметано кретање саобраћајницама, приступ трговинама, ресторанима и јавним установама чинећи их лако доступним, па самим тим њихов живот једноставнијим.
 
Извршни директор „Форме младих са инвалидитетом“ сматра да треба истрајати у намери и наставити даље са израдом како би све саобраћајнице, тротоари и установе били доступни особама са инвалидитетом, што би њима омогућило да воде нормалан живот и мотивисало их да изађу из својих домова.
 
По речима руководиоца Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац Марка Радисављевића у плану је реконструкција и изградња 113 косих равни и 58 платформи. Рампе које су у претходном периоду урађене у бехатом плочама биће уклоњене и уместо њих  биће уграђен коловозни асфалт који је отпоран на високе температуре.

Ослушкујући потребе особа са инвалидитетом, као и оних категорија грађана код којих је смањена покретљивост, као што су мајке са дечијим колицима, старе особе, ЈКП Шумадија Крагујевац у сарадњи са надлежним институцијама из Скуштине града уложиће значајна средства за реконструкцију и изградњу нових платформи на местима где нису постојале.