Вести

Асфалтирана Млавска улица у Месној заједници Угљешница

ЈКП Шумадија Крагујевац наставља са уређењем путне инфраструктуре на територији града Крагујевца. Данас су изведени завршни радови на асфалтирању Млавске улице. Радове су обишли градоначелник Крагујевца Никола Дашић и начелница Градске управе за комуналне послове Зорица Ђорић, са сарадницима.

Током следеће недеље планирано је да Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изврши асфалтирање улице Шумадијске дивизије, која се укршта са Млавском улицом. Комплетна инвестиција за обе улице износи око 10,5 милиона динара, укључујући не само асфалтирање него и реконструкцију дела фекалне канализације, изградњу кишне канализације, као и уградњу ивичњака – рекао је овом приликом Никола Дашић, градоначелник Крагујевца.

У асфалтирање Млавске улице у дужини од 310 метара и ширине 4,5 метара уграђено је 300 тона асфалтне масе, а укупна вредност изведених радова за ову улицу износи 6,8 милиона динара.

У оквиру припремних радова на асфалтирању Млавске улице извршено је скидање постојеће путне подлоге, машински ископ земље, ваљање постељице, насипање каменим материјалом, уградња ивичњака, издизање шахт поклопаца на коту нивелете, као и завршно нивелисање подлоге каменим материјалом . Такође, ЈКП Водовод и канализација извршило је радове на изградњи кишне канализације у Млавској и улици Шумадијске дивизије у Месној заједници Угљешница.