Вести

Појачани радови на кошењу зелених површина

Сектор зеленила ЈКП Шумадија Крагујевац са свом неопходном механизацијом обавља радове на кошењу зелених површина у складу са предвиђеном динамиком.

У претходном периоду изршени су радови кошења вегетације поред локалних путева на путном правцу Нови Милановац – Ресник, као и кошење зелених површина у насељима Аеродром, Сушица, Лепеница 3,2, и 1, у улицама 21.Октобра, Драгојла Дудића, Михаила Ивеше, Лепенички булевар, Стадионској и Горњомилановачкој улици.

Данас Сектор зеленила ЈКП Шумадија Крагујевац изводи радове кошења у кориту Палилулског потока, као и радове кошења непожељне вегатације поред локалних путева у  насељеном месту Десимировац како би се обезбедила боља прегледност и проходност саобраћајнице. Упоредо са овим радовима у  алпинетумима Великог парка се обављају радови: кошење траве, плевљење и окопавање расаде и шибља, поливање биљака ручним цревом.

У наредном периоду ће се наставити радови у оквиру делатности Сектора зеленило ЈКП Шумадија Крагујевац, у складу са потребама и условима на терену.