Вести

Асфалтирана Чегарска улица

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи завршне радове на асфалтирању Чегарске улице у МЗ Филип Кљајић. У присуству Марка Вујновића, директора ЈКП Шумадија Крагујевац радове je обишлa Зорица Ђорић, начелница Градске управе за комуналне послове са сарадницима.

Градска управа за комуналне послове је у складу са Уговором о рехабилитацији и редовном одржавању градских улица издала налог ЈКП Шумадија за санацију дела Чегарске улице која је у значајном мери била оштећена. Оштећења су била таква да није било могуће извршити крпљење ударних рупа и делимичну санацију, већ је стање на терену захтевало комплетну рехабилитацију са свим грађевинским радовима. У складу са Програмом редовног одржавања за 2023. годину опредељено је 230 милиона динара за рехабилитацију и реконструкцију градских улица и у наредном периоду у плану нам је да се улице у ужем градском језгру реконструишу на исти начин. Следеће недеље започеће се са радовима у Колубарској улици, а у плану је и реконструкција улица Црвеног барјака и Дечанске, истакла је Зорица Ђорић, начелница Градске управе за комуналне послове.

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац након даноноћних радова на санирању последица невремена током ванредне ситуације наставља са радовима на уређењу градских саобраћајница. Интензивно се изводе припремни радови на рехабилитацији и санацији улица. У оквиру припремних радова за асфалтирање Чегарске улице у МЗ Филип Кљајић извршено је скидање постојеће путне подлоге, машински ископ земље, машинска израда постељице, уградња каменог материјала, као и уградња ивичњака поред коловоза, након чега се приступило радовима на асфалтирању и изради банкина. У асфалтирање улице у дужини од 205 метара биће уграђено 230 тона асфалтне масе, а укупна вредност радова на реконструкцији износи 6,8 милиона динара, рекао је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац.

Упоредо са овим радовима Сектор нискоградње у складу са планом и програмом изводи и припремне радове за  асфалтирање Млавске улице у насељу Денино брдо.