Вести

Асфалтирана улица Пауна Јанковића у МЗ Денино брдо

Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац извео је завршне радове на асфалтирању улице Пауна Јанковића у насељу Денино брдо. Радове су обишли Александар Лазовић, шеф кабинета Градоначелника и представници ЈКП Шумадија Крагујевац.

Иако је ванредна ситуација на снази у Крагујевцу, све екипе Сектора нискоградње су са свом расположивом механизацијом на терену и врше санацију оштећених прилаза граду, улица и путних праваца. И поред радова на санацији, успели смо данас да изводемо радове на асфалтирању улице Пауна Јанковића на Денином брду у дужини од 435 метара, за шта ће бити утрошено 320 тона асфалтне масе, а вредност радова на реконструкцији износи 8,3 милиона динара. По окончању ванредне ситуације, све екипе Сектора нискоградње ће бити ангажоване у најужем градском језгру на реконструкцји централних градских улица и на крпљењу ударних рупа у складу са планираном динамиком – истакао је Александар Лазовић, шеф кабинета Градоначелника.

И поред ванредне ситуације која је у граду, Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац извео је припремне радове на асфалтирању улице Пауна Јанковића у МЗ Денино брдо. У оквиру припремних радова извршено је скидање постојеће путне подлоге, машинска израда постељице, уградња каменог материјала, као и издизање 7 шахт поклопаца на коту терена. Након завршетка радова на асфалтирању, извршиће се уграња банкина поред саобраћајнице, рекао је Марко Радисављевић, руководилац Сектора нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац.

Према налогу надлежне Градске управе и Управе за ванредне ситуације Сектор нискоградње ЈКП Шумадија Крагујевац изводи радове на санацији путне инфраструктуре у више месних заједница на територији града после обилних падавина које су током јуна захватиле Крагујевац. Данас се изводе радови у Илићеву, Голочелу, Горњим Јарушицама и у Бресници.