Вести

Редовно чишћење и одржавање димњака

Служба димничара ЈКП Шумадија Крагујевац, након завршетка грејне сезоне редовно обавља послове одржавања димњака и димоводних канала у пословним и стамбеним објектима на територији града Крагујевца и у општинама Шумадијског округа.

Запушени одводи од смоле и чађи су веома запаљиви, па је неопходно редовно одржавање и превентивно чишћење пре почетка и након завршетка грејне сезоне. Током зимског периода Служба димничара обавља чишћење котлова и димоводних канала, као и чишћење димњака и вађење чађи, док се у летњем периоду најчешће изводе радови на механичком и хемијском чишћењу вентилација у индустрији и угоститељским објектима.

Служба димничара ЈКП Шумадија Крагујевац током године очисти више од 18.000 димњака на пословним и стамбним објектима. Правилно одржавање и чишћење димњака доводи до спречавања загушења и таложења чађи, а учесталост чишћења и одржавања димњака зависи од врсте горива које се користи.

Све проблеме око сагоревања и рада димњака, али и друге информације у вези са услугама Службе димничара наши суграђани могу добити позивом Корисничког центра ЈКП Шумадија Крагујевац на бројеве телефона 034/501-180; 034/501-181 и 060/234-10-50 сваког радног дана у периоду од 07 до 17 часова.