Вести

Наставак радова на реконструкцији тржнице Центар

Како је поступак јавне набавке за извођење радова за завршетак изградње нове надстрешнице у оквиру градске тржнице зелена пијаца “Центар“ завршен, а рок за жалбе истекао, Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац потписало је уговор са извођачем радова.

Уговор је потписан у четвртак 8. јуна 2023. године са групом понуђача: ГМЛ ИНЖЕЊЕРИНГ (извођач радова и носилац посла), Сиб инвест доо Ниш (извођач радова и члан групе) и ML Weld engineering doo Smederevo (извођач радова и члан групе).

Група извођача се обавезала да уговорене радове изведе у року од 90 дана од дана увођења у посао. Укупна вредност радова који су предмет уговора износи 70.905.070,72 динара без ПДВ-а.

Стекли су се услови да се започне и са другим процедурама које се односе на завршетак радова на преосталим пројектима у склопу зелене пијаце „Центар“. У наредном периоду очекује се поступак вршења техничке контроле сепарата измена пројекта за завршетак радова на матичном објекту, а затим и покретање поступка јавне набавке за завршетак радова. Такође, очекује се коначан исход измене пројекта за пословни простор по новом урбанистичком пројекту, где ће бити уврштено и уклањање кубуса.

Основни пројекат за матичну зграду имао је бројне недостатке и била су неопходна стручна мишљења о измени пројекта. Такође, пројекат за иградњу подземне гараже морао је поново да се уради због измене урбанистичког пројекта. Новим урбанистичким решењем предвиђена је пренамена подземне гараже у пословни простор, а лоше осмишљени кубуси као модел противпожарних излаза ће бити благовремено уклоњени.

Уколико извођачи буду поштовали одредбе уговора и договорене рокове, а јавне набавке прођу према предвиђеном плану, ЈКП Шумадија Крагујевац очекује да ће радови бити завршени до краја године.
Image