Вести

Радови на насипању улица на више локација

Екипе Сектора нискоградње ЈКП Шумадија свакодневно изводе радове на насипању улица каменим материјалом у бројним крагујевачким насељима. У претходном периоду изведени су радови на насипању улица у месним заједницама Ердеч и Грошница. Радови су обихватали насипање улица каменим материјалом и ваљање.

У Ердечу је извршена санација улица Жанке Стокић, Хусинских рудара, Бранка Перишића Баџе, Партизанских курира, као и девет мањих улица. За радове у овој месној заједници утрошено је преко 500 кубних метара каменог материјала, а укупна вредност изведених радова износи 1,5 милиона динара.

За рехабилитацију улица у Грошници потрошено је око 320 м3 каменог материјала, а радови су изведени у улицама Бранка Бошковића, Нићифора Новаковића и у улици 12. јула. Вредност радова на санацији улица у овој месној заједници износи око 856 хиљада динара.

Након изведених радова у Ердечу и Грошници, екипе Сектора нискоградње започеле су са радовима на уређењу путне инфраструктуре и насипању локалних путева у насељу Корићани где ће реконструкцијом бити обухваћене улице Светозара Стефановића, Милутина Бојића, Доњомлавска, Мајданпечка и Нехруова.

Упоредно са радовима на насипању локалних путева, Сектор нискоградње по налогу Градске управе за комуналне послове врши санацију и враћање у првобитно стање после обилних падавина локалних путева у Месној заједници Поскурице.