Обележен Интернационални дан бесплатног јавног превоза

Крагујевац се и ове године придружио обележавању Интернационалног дана бесплатног јавног превоза који је установљен сваке прве суботе у марту месецу.

Сектор јавног транспорта путника, који од јануара ове године послује у оквиру ЈКП Шумадија Крагујевац, организује и управља системом јавног транспорта путника на територији града Крагујевца на мрежи која се састоји од 34 линије, -21 градске и 13 приградских.

Обележавање овог дана прилика је да се наши суграђани упознају са погодностима коришћења јавног превоза у граду, са новинама које су успостављене у протеклих годину дана, али и са плановима за наредни период.
У протеклом периоду унапређен је квалитет возног парка, више од 70% је нископодних возила од чега је 50% са погоном на ЦНГ, возила су климатизована, са бесплатним WiFi и видео надзором, уведен je савремен систем наплате путем еКГ персонализованих и неперсонализованих картица.

Међу првима смо увели апликацију Google transit преко које су корисницима доступни подаци о градским и приградским линијама, реду вожње, локацијама, трасама и ценама карата.
У наредном периоду план нам је да увећамо број возила и полазака у систему јавног транспорта путника, да унапредимо систем наплате карата-продаја карата путем СМС-а, као и рад на развоју нових апликација за кориснике наших услуга.