Нова цистерна

ЈКП “Шумадија Крагујевац“ за потребе службе јавне хигијене и прања улица набавило је нову цистерну,

која истовремено може служити и за потребе снабдевања пијаћом водом у одређеним ситуацијама, рекао је Немања Димитријевић, директор овог јавно комуналног предузећа. Вредност новог возила је близу 8,5 милиона динара са ПДВ-ом, а средства су обезбеђена из сопствених извора, објашњава Димитријевић.

Према речима директора после дужег периода за потребе чишћења и прања саобраћајница купљено је ново возило које ће значајно да допринесе бољем одржавању градских улица.  После дужег периода можемо да кажемо да је парк зановљен новим, комплетним возилом за потребе службе јавне хигијене. Запремина цистерне је 11 хиљада литара и требало би да значајно допринесе бољем одржавању градских улица. Оно што је специфично за ову цистерну је да поред обичног прања уз помоћ црева, ово возило има шест млазница у предњем делу.

Говорећи о потребним уређајима и возилима за функционисање предузећа Шумадија Крагујевац, директор Димитријевић каже да је у плану за следећу годину набавка нових камиона и можда још једне цистерне, а до краја ове куповина моторних усисивача и возила путар за потребе сектора који се бави одржавањем и реконтрсукцијом путева и улица.

Потребна је нова опрема али набавку одређујемо према приоритетима предвиђеном динамиком и плановима, а основни циљ нам је да грађима пружимо што квалитетнију услугу, додао је Немања Димитријевић, директор ЈКП Шумадија.