Саопштење за јавност ЈКП Шумадија Крагујевац

            Jавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац поставило је 140 пластичних контејнера за раздвајање секундарних сировина на 60 локација на територији града Крагујевца.

            Компанија “Секопак”, оператер за управљање амбалажним отпадом на територији Србије, дала је на коришћење ЈКП Шумадија Крагујевац 140 пластичних контејнера за раздвајање секундарних сировина који се разликују по бојама поклопаца. Од тога, 60 плавих контејнера намењено је за папир и картонску амбалажу, 60 жутих за пет амбалажу и лименке, а 20 црвених за стаклену амбалажу. На 20 локација биће постављено по три контејнера, а на 40 локације по два.

            Циљ је да се корисницима услуга омогући да извршавају своју законску обавезу раздвајања амбалажног од комуналног отпада, односно да се обавља примарна селекција отпада.

            Благовременим пражњењем контејнера онемогућава се формирање дивљих депонија, чиме се смањују негативни утицаји на животну средину, а све у циљу њене заштите.

            Контејнери ће бити постављени у улицама Саве Ковачевића, Светозара Марковића, Тргу Војводе Радомира Путника, Зорана Ђинђића, Стевана Сремца, Николе Пашића, Дечанској, Црвеног барјачета, Бранка Радичевића, Вука Караџића, Илије Коловића, Кнеза Милоша, Војводе Путника, Кнеза Михаила, Лепенички булевар, Епископа Саве, Гружанској, Сретењског устава, Краља Александра Карађорђевића, Крагујевачког октобра, Рудничкој, Булевару краљице Марије, Даничићевј, Краља Милана IV, Гаврила Принципа, Атинској, Владимира Роловића, Јосипа Шнерсона, Илинденској, Спасеније Цане Бабовић, Зорана Васића, Змај Јовиној, Копитаревој, Косовској, Милоја Живановића, Елизабете Роуз и Саве Димитријевића.