Вести

Редовно одржавање димњака у Крагујевцу

Око 17000 правних и физичких лица са територије Крагујевца и других општина - Тополе, Раче, Баточине, Кнића, Лапова и Велике Плане користи услуге Службе димничара ЈКП Шумадија Крагујевац.

Редовно одржавање димњака, њихово детаљно чишћење и контролисање обавља се током читаве године. Током зимског периода приоритет ове службе је чишћење котлова и димоводних канала, као и чишћење димњака и вађење чађи, док се у летњем периоду најчешће обавља механичко и хемијско чишћење вентилације у угоститељским објектима и индустрији. 

Скрећемо пажњу суграђанима да су запушени одводи од смоле и чађи димњака подједнако запаљиви као и енергенти од којих настају, зато је неопходно превентивно чишћење оџака пре почетка грејне сезоне. Учесталост чишћења димњака зависи од врсте горива које се користи, па је код становништа које за грејање користи квалитетан материјал довољно једно чишћење пред грејну сезону и једно током зиме. 

Уколико грађани примете проблеме у сагоревању могу да нам се обрате, јер свака неправилност у раду димњака може да проузрокује катастрофалне последице, нарочито ако дође до његовог самозапаљивања, чиме може бити угрожена безбедност грађана и самог објекта. 

Информације везане за услуге Службе димничара можете добити позивом Корисничког центра ЈКП Шумадија Крагујевац сваког радног дана од 07:00 до 17:00 часова на бројеве телефона:

034/501-180; 034/501-181 и 060/234- 10-50