Вести

Епидемиолошке мере и даље на снази

Подсећамо грађане да је у Крагујевцу још увек на снази ванредна ситуација и да се број нових случајева заражених корона вирусом сваког дана повећава.

ЈКП Шумадија Крагујевац као друштвено одговорно предузеће наставља са појачаним мерама хигијене, обавља прање и дезинфекцију прилазних путева и саобраћајница унутар Клиничког центра, прилаза COVID амбуланти, Дому здравља и свим важним институцијама у граду. 

У возилима јавног транспорта путника обавезно је ношење заштитних маски и одржавање физичке дистанце. На терминусима (окретницама) врши се проветравање возила са отвореним вратима, уз дезинфекцију возила на почетку и на крају смене. 

У објектима затворених пијаца обавезна је употреба заштитних маски, на улазу и излазу постављене су дезобаријере и обезбеђена дезинфекциона средстава, а омогућена је безбедна удаљеност посетилаца и продаваца. Након завршетка радног времена, свакодневно се врши дезинфекција тезги и простора унутар објекта. 

Од почетка ванредне ситуације на више локација у граду постављени су канистери са раствором натријум – хипохлорита који се свакодневно допуњују. Наши суграђани, као и управници стамбених јединица могу бесплатно користити овај раствор за дезинфекцију просторија (ходника, рукохвата и степеништа у зградама). 

Још једном апелујемо на одговорност грађана, да поштују све прописане епидемиолошке мере - носе маске и одржавају физичку дистанцу у циљу очувања здравља и даљег сузбијања ширења корона вируса.