Вести

Достава пијачних производа на кућну адресу

ЈКП Шумадија Крагујевац донело је одлуку да за време трајања ванредног стања услед епидемије проузроковане вирусом корона споји наше суграђане са пијачним продавцима који ће им своје производе достављати на кућну адресу.

Измена радног времена у Сектору гробља

У складу са донетим мерама Владе Републике Србије о ограничењу кретања за време ванредног стања током викенда, ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике својих услуга да ће у Сектору гробља у суботу доћи до измена у радном времену према следећем:

Шта је натријум хипохлорит и како се користи?

Натријум хипохлорит је једињење које се користи за пречишћавање вода, чишћење површина, избељивање и неутралисање мириса.

Обуставља се наплата паркирања до даљег

На основу Препоруке Градоначелника града Крагујевца о организовању процеса рада у јавним предузећима, установама, јавним службама, Градској управи и стручним службама града Крагујевца за време трајања ванредног стања у Републици Србији, ЈКП Шумадија Крагујевац донело је Одлуку да се од данас, 1. априла 2020. године наплата паркирања и контрола наплате паркинга на општим и посебним паркиралиштима на територији града Крагујевца обуставља до даљег.

Средство за дезинфекцију затворених простора доступно грађанима града Крагујевца

Контејнери са раствором натријум хипохлорита за дезинфекцију затворених простора постављени су на више локација у граду и биће редовно допуњавани и доступни како за  управнике стамбених јединица, тако и за све грађане.

Због корона вируса затварају се све пијаце на територији града

Влада Републике Србије је на данашњој седници донела најновије мере за спречавање ширења вируса COVID-19, међу којима је и Одлука да се све пијаце, на отвореном и затвореном простору затворе до даљег.

Причу о првој еколошкој надземној вишеетажној гаражи у Крагујевцу поделио је портал eKapija

Радови на изградњи прве надземне вишеетажне блоковске гараже у Крагујевцу започели су полагањем камена темељца 29. октобра 2019. године. Предвиђени рок за завршетак радова је 31. август 2020. године, а како су нам рекли у ЈКП Шумадија Крагујевац, радови се изводе се у складу са планираном динамиком и временским условима. 

Појачана дезинфекција улица

ЈКП Шумадија Крагујевац наставља са спровођењем неопходних превентивних мера на дезинфекцији улица, а у циљу превенције ширења и спречавања инфекције вируса COVID – 19.

Улице и тротоари у граду проходни

У Крагујевцу од синоћ непрекидно пада снег, па екипе зимске службе ЈКП Шумадија Крагујевац од раног јутра раде на рашчишћавању како приоритетних саобраћајница у граду, тако и путева на сеоском подручју.

Оперативни центар 0800 112 113 пуштен у рад

Захваљујући Телекому град Крагујевац је покренуо још један кориснички сервис –  јединствен кол центар на броју 0800 112 113.

Обавештење за куповину станарских карата

Од 23.3.2020. године наши суграђани куповину станарских карата могу извршити уплатом на текући рачун 170-30009974000-36 код UniCredit банке уз обавезно навођење у позиву на број регистрације возила.

Радно време благајни за време ванредног стања

Због проглашене пандемије вируса и ванредног стања у нашој земљи, Јавно стамбено предузеће „Крагујевац" Крагујевац Вас обавештава да ће радно време благајни „Центар", „Аеродром", „Станово" и „Колонија" бити кориговано и примати уплате грађана у периоду од 10:00 до 14:00 часова. 

Обавештење

У складу са Одлукама Владе Републике Србије у вези са спречавањем ширења вируса COVID – 19, ЈКП Шумадија Крагујевац је у циљу превенције и спречавања инфекције вируса како запослених, тако и корисника наших услуга спровело неопходне мере заштите, па Сектори и Службе у оквиру предузећа послују према следећем:

Примена санитарних и хигијенских мера у ЈКП Шумадија Крагујевац

ЈКП Шумадија Крагујевац од увођења ванредног стања спроди све препоручене хигијенске и санитарне мере самозаштите и превенције које треба да спрече ширење корона вируса. Свакодневно се врши дезинфекција и проветравање како објеката тако и возила.

Интензивирани радови на дезинфекцији градских саобраћајница

ЈКП Шумадија Крагујевац ће у наредном периоду у ноћним сатима вршити дезинфекцију градских улица на основу нових мера превентиве.:

Одлука о затварању Шарене пијаце

У складу са мерама Владе Републике Србије и препорукама Кризног штаба града Крагујевца, ЈКП Шумадија Крагујевац је донела одлуку о затварању Шарене пијаце од 20.03.2020. године до даљег у циљу заштите суграђана и спречавању ширења вируса.

Обавештење

На основу Одлуке о спровођењу мера на заштити становништва од ширења епидемије СОVID – 19 на територији града Крагујевца, бр.020-82/2020-II, од 18. марта 2020. године, ЈКП Шумадија Крагујевац је спровела следеће мере обезбеђивања и заштите живота становништва и запослених:

Обавештење о измени радног времена за продају паркинг и станарских карата

У складу са Одлуком о скраћењу радног времена у ТПЦ Раднички и сугестијама Владе Републике Србије у оквиру уведеног ванредног стања, обавештавамо наше суграђане да ће се продаја паркинг и станарских карата од 18. марта 2020. године вршити сваког радног дана у времену од 10 до 17 часова.

Редовно одржавање града у ванредним околностима

ЈКП Шумадија Крагујевац у склопу редовног одржавања града несмањеним капацитетима води рачуна о комуналној хигијени јавних површина, изношењу и депоновању отпада, чишћењу пијаца, јавних површина, као и возила у јавном превозу путника.

Лакше за пешаке у Корићанима

У току је асфалтирање тротоара у улици Ивана Гошњака у МЗ Корићани.

Прва седница Кризног штаба града Крагујевца

Кризни штаб града Крагујевца који је јуче формирало Градско веће, у вечерњим часовима одржао је своју прву седницу на којој се разговарало о многим темама у циљу доношења препорука и савета за понашање током ванредне ситуације.

Министарство здравља увело додатне телефоне епидемиолошких служби за информације о Covid-19

У циљу омогућавања брже и ефикасније комуникације грађана са надлежним епидемиолошким службама, Министарство здравља увело је додатне бројеве телефона за све информације о COVID-19.

Град Крагујевац формирао Кризни штаб

Град Крагујевац формирао је Кризни штаб који ће као саветодавно тело Градском већу давати препоруке за доношење одлука и понашања током ванредног стања, рекао је градоначелник Крагујевца Радомир Николић у Јутарњем програму ТВ Прве.

Мере на основу Oдлуке о увођењу ванредног стања у Србији

Председник Републике Србије Александар Вучић, председница Владе Републике Србије Ана Брнабић и председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић донели су данас, у складу са Уставом, Одлуку о увођењу ванредног стања.

Превенција ширења и спречавања инфекције

ЈКП Шумадија Крагујевац је у циљу превенције ширења и спречавања инфекције вируса како запослених, тако и корисника наших услуга спровело неопходне мере заштите од корона вируса – COVID 19.

Обавештење Сектора јавног транспорта путника

Због предузетих мера Владе Републике Србије да се обустави рад  школа, вртића и факултета, обавештавају се корисници јавног превоза да ће од понедељка 16.03.2020.год. возила у приградском превозу саобраћати према регистрованом реду вожње за ђачки распуст

Обавештење

ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике услуга да се у циљу спречавања преношења инфекције на територији града Крагујевца, до даљег обуставља продаја карата код возача у возилима јавног транспорта путника

Појачане превентивне мере у возилима јавног транспорта путника

Због повећаног броја заражених од корона вируса у Србији, а у циљу превентивне заштите путника у јавном превозу на територији града Крагујевца, ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике услуга да је одржавањe хигијене у возилима јавног транспорта путника подигнуто на највиши ниво.

Лепо време интезивирало радове на уређењу града

Пуним капацитетом на више локација у граду изводе се планирани радови на уређењу зелених површина.

Реализација планираних радова на изградњи путне инфраструктуре

Након асфалтирања улица Радивоја Марковића и Синише Станковића у МЗ Грошница, механизација ЈКП Шумадија Крагујевац је наставила са радовима и у МЗ Велико поље.

Успешно реализована акција „Планета нас моли – Рециклирај, отпад ме боли!“

Као еколошки свесна и одговорна компанија, ЈКП Шумадија Крагујевац тежи ширењу свести о важности примарне селекције и рециклаже амбалажног отпада.

Обележен Интернационални дан бесплатног јавног превоза

Крагујевац се и ове године придружио обележавању Интернационалног дана бесплатног јавног превоза који је установљен сваке прве суботе у марту месецу.

Интернационални дан бесплатног јавног превоза

Поводом Интернационалног дана бесплатног јавног превоза у суботу 7. марта 2020. године градски и приградски превоз у Крагујевцу биће бесплатан за све суграђане. 

Асфалтирање улица у МЗ Грошница

Радови на уређењу и реконтрукцији локалне саобраћајне инфраструктуре у Крагујевцу се настављају.

Обнова трим стазе у Крагујевцу

Трим стаза у Шумарицама коју користи велики број рекреативаца и спортиста освежена је новим слојем малча.

Обавештење Сектора јавног транспорта путника

Због завршетка радова у Устаничкој улици, линија 24 Ћава-Кошутњак брдо враћена је на своју трасу и саобраћа према регистрованом реду вожње.

Анализа млечних производа на пијацама Центар и Ердоглија

Институт за јавно здравље Крагујевац 21. фебруара 2020. године обавио је контролу микробиолошке исправности млечних производа на пијацама Центар и Ердоглија. 

Асфалтирање улица у МЗ Петровац

Повољни временски услови омогућили су извођење завршних радова на асфалтирању улица Петра Добровића и Пере Добриновића у МЗ Петровац.

Нова машина за обележавање хоризонталне сигнализације

Набавка специјализоване самоходне машине за обележавање хоризонталних ознака на коловозу унапредиће квалитет услуга Службе сигнализације. 

Најава радова на путној инфраструктури у Крагујевцу (видео)

Директор Немања Димитријевић најавио је почетак радова на асфалтирању улица у крагујевачким насељима.

Продужетак радова у насељу Илина вода

Због продужетка радова у Устаничкој улици у насељу Илина вода, привремена измена режима саобраћаја на линији 24 Ћава - Кошутњак брдо се продужава до 29.02.2020. године.

На дан Великих задушница ванредни поласци на линији 18 Бозман – Мала Вага –Бозман

Обавештавамо кориснике јавног превоза да ће у суботу 22. фебруара 2020. године на дан Великих задушница бити уведени ванредни поласци на линији број 18 Бозман – Мала Вага –Бозман. 

Припремни радови за асфалтирање улица

Повољни временски услови омогућили су да се обаве припремни радови за асфалтирање улица у крагујевачким насељима.

Енергију штеди да живот више вреди

Светски дан очувања енергије обележава се сваке године 14. фебруара са циљем да се подигне свест о значају очувања енергетских ресурса кроз штедњу, енергетску ефикасност и употребу обновљивих извора енергије.

Радно време ЈКП Шумадија Крагујевац за време празника Дана државности Србије

Према Закону о државним и другим празницима („Службени гласник РС", бр. 43/01, 101/7 и 92/11), државни празник Републике Србије Сретење – Дан државности Србије празнује се нерадно 15. и 16. фебруара.

Продужена измена у режиму саобраћаја на линији 24

Због продужетка радова у ул. Бошка Бухе у насељу Илина вода, привремена измена режима саобраћаја на линији 24 Ћава - Кошутњак брдо се продужава до 20.02.2020. године.

Податке отвори на мапи се створи

Учешћем у пројекту „Податке отвори на мапи се створи“ запослени у Сектору јавног транспорта путника ЈКП Шумадија Крагујевац су у сарадњи са компанијом Palgo smart и градом Крагујевцем у апликацији Google maps имплементирали све линије јавног градског и приградског превоза путника чиме је корисницима овог система омогућено да у најкраћем временском року стигну на жељену локацију.

Музика као награда за рад (видео)

Срдачним гестом у МЗ Аеродром наша суграђанка је обрадовала запослене који су обављали послове чишћења и уклањања лишћа испред стамбене зграде у Атинској улици.

Крагујевчани су добили још један „Оригами" контејнер

Крагујевчани су добили још један „Оригами" контејнер намењен прикупљању стаклене амбалаже. Контејнер је постављен у Светогорској улици у насељу Аеродром.

Рециклирај данас за боље сутра

ЈКП Шумадија Крагујевац наставља са активностима у циљу подизања еколошке свести грађана о значају рециклаже и примарне селекције отпада.

Измена реда вожње у приградском превозу

Због зимског распуста у периоду од 03. до 17. фебруара 2020.године возила у приградском превозу ће саобраћати по утврђеном реду вожње за ђачки распуст.

„Живот без дувана – за бољу будућност нових генерација“

У Србији се дуже од 20 година сваког 31. јануара обележава Национални дан без дувана.

Оштећени контејнери у центру града

Данас смо били сведоци да су контејнери за примарну селекцију отпада код Зелене пијаце и у ул. Ћирила и Методија запаљени и оштећени.

Апликација КГ КОМ СЕРВИС

ЈКП Шумадија Крагујевац у циљу брже и ефикасније комуникације са корисницима наших услуга у сарадњи са фирмом Техносигма покренуло је апликацију КГ КОМ СЕРВИС.

Возни парк обновљен новим грађевинским машинама

Новим грађевинским машинама обновљен је возни парк ЈКП Шумадија Крагујевац.

Омиљени чистач улица

Да се поштење и рад цене сведочи и пример нашег радника Новице Стојановића.

Измена режима саобраћаја у насељу Илина вода

Због радова у Устаничкој улици у насељу Илина вода у периоду од 15. јануара до 10. фебруара 2020. године уведен је измењен режим саобраћаја.

Радови на уређењу градских гробаља

За реконструкцију објеката и сређивање гробаља у току 2019.године издвојена су средства у износу од преко 2,2 милиона динара.

ЈКП Шумадија Крагујевац наставило са обновом механизације

ЈКП Шумадија Крагујевац је и у 2020. години наставило са обнављањем и набавком нове путне механизације.

Обавештење

ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава суграђане да ће, због повећаног обима посла, наплатно место за продају паркинг и станарских карата у ТПЦ Раднички, радити 11. јануара 2020. године у периоду од 08:00 до 13:00 часова.

Сектор за јавни транспорт путника

Одлуком Скупштине града Крагујевца, Градска агенција за саобраћај од 01.01.2020.године послује у оквиру ЈКП Шумадија Крагујевац као Сектор за јавни транспорт путника.

Додела новогодишњих пакетића деци запослених у ЈКП Шумадија Крагујевац

У жељи да најмлађима улепшају новогодишње празнике Синдикат запослених и Заједница синдиката у ЈКП Шумадија Крагујевац организовали су доделу пакетића за децу запослених. 

Радно време за време новогодишњих и божићних празника

За време новогодишњих и божићних празника радно време ЈКП Шумадија Kрагујевац  је следеће:

Годишња конференција за медије

На годишњој конференцији за медије ЈКП Шумадија Крагујевац, директор Немања Димитријевић говорио је о постигнутим резултатима у 2019.години, ефектима припајања предузећа и најавио пословне планове за наредну годину.

ЈКП Шумадија Крагујевац је набавило два тандемска ваљка за асфалт

ЈКП Шумадија Крагујевац је у циљу ефикаснијег и квалитетнијег извођења радова на асфалтирању и реконструкцији путева и улица набавило два тандемска ваљка за асфалт.

Анализе Института за јавно здравље Крагујевац – децембар 2019. године

Институт за јавно здравље Крагујевац је према годишњем плану анализа намирница 14. децембра 2019. године обавио анализу микробиолошке исправности свежег пилећег меса и сухомеснатих производа на пијацама Центар и Аеродром .

Нова грађевинска машина за Сектор нискоградње

За скидање путних подлога – асфалта и бетона ЈКП Шумадија Крагујевац је набавило грађевинску машину – глодалицу

Акција „Чеп за хендикеп“

У марту ове године ЈКП Шумадија Крагујевац се прикључило хуманитарној акцији прикупљања чепова које удружење „Чеп за хендикеп“ из Зрењанина организује на територији читаве Србије.

Планета нас моли – Рециклирај, отпад ме боли!

Презентацијом  „Планета нас моли – Рециклирај, отпад ме боли!“ ЈКП Шумадија Крагујевац започело је са едукацијом деце у предшколским установама на територији града о значају правилног одлагања отпада.

Још једно признање за ЈКП Шумадија Крагујевац

На свечаној седници Скупштине Привредне коморе Србије 9. децембра 2019. годину ЈКП Шумадија Крагујевац уручена је Плакета за пословни успех у 2019. години.

Ново радно време Корисничког центра ЈКП Шумадија Крагујевац

Да бисмо изашли у сусрет потребама корисника наших услуга уведено је ново радно време Корисничког центра ЈКП Шумадија Крагујевац.

Станарске карте за 2020.годину

Обавештавамо кориснике паркиралишта, власнике и закупце стана који имају пребивалиште у зони наплате паркирања да је почела продаја станарских карата за 2020.годину.

ЈКП Шумадија Крагујевац добитник сертификата за допринос у уштеди емисије СО2

На традиционалној СО2 конференцији коју организује компанија Секопак, ЈКП Шумадија Крагујевац додељен је сертификат за допринос у уштеди емисије угљен-диоксида (СО2)

Анализе Института за јавно здравље Крагујевац – новембар 2019.године

Према годишњем плану анализа здравствене исправности животних намирница за месец новембар Институт за јавно здравље Крагујевац

Анкета

ЈКП Шумадија Крагујевац у циљу побољшања квалитета својих услуга спроводи анкету о задовољству корисника нашим услугама.

Диплома СО Кнић додељена ЈКП Шумадија Крагујевац

На свечаној седници Скупштине општине Кнић која је одржана поводом Дана општине 26.новембра 2019.године, ЈКП Шумадија Крагујевац

Апел суграђанима да не одлажу жар у контејнере

ЈКП Шумадија Крагујевац апелује на суграђане који за грејање користе чврста горива да жар и неохлађен пепео не убацују у пластичне и металне контејнере који нису предвиђени за ту намену.

Набављена два компресора за ваздух са пикамером

За потребе Сектора нискоградње, ЈКП Шумадија Крагујевац набавило је 2 мобилна компресора за ваздух са пикамером, односно пнеуматским чекићем.

Завршени радови на асфалтирању улица

У МЗ Станово данас су извeдeни радови на асфалтирању улица Пајe Јовановића и Отокара Кeршованија

Смотра механизације, транспортних средстава и људства пред наступајућу зимску сезону

Пред наступајућу зимску сезону, у ЈКП Шумадија Крагујевац одржана је смотра механизације, транспортних средстава и људства.

Продужена акција ОТВОРИ ВРАТА РЕЦИКЛАЖИ

Због великог интересовања наших суграђана продужена је акција ОТВОРИ ВРАТА РЕЦИКЛАЖИ коју је организовало ЈКП Шумадија Крагујевац у сарадњи са компанијама Секопак  и Унилевер.

Набављени су нови контејнери - чамци за одлагање кабастог отпада

ЈКП Шумадија Крагујевац је у циљу унапређења система прикупљања отпада набавило 15 нових контејнера - чамаца за одлагање

Електрични и електронски отпад

ЈКП Шумадија Крагујевац организује и спроводи откуп електричног и електронског отпада по цени од 12,00 дин/кг за физичка лица и по цени од 14,00 дин/кг за правна лица.

Уклањање кабастог отпада

ЈКП Шумадија Крагујевац у циљу бржег и ефикаснијег уклањања кабастог отпада (стари намештај, столарија, санитарија и слично) организује њихово бесплатно преузимање од грађана сваке прве и треће суботе у месецу, према следећем распореду:

Почетак радова на изградњи објекта прве јавне паркинг гараже у улици Кнеза Милоша (иза Срца)

Градоначелник Радомир Николић и директор ЈКП Шумадија Крагујевац Немања Димитријевић полагањем камена темељца

Анализе Института за јавно здравље Крагујевац – октобар 2019.године

Институт за јавно здравље Крагујевац је према годишњем плану анализа за месец октобар на Кванташкој пијаци 13. октобра 2019. године

Отвори врата рециклажи

ЈКП Шумадија Крагујевац у сарадњи са компанијама Секопак и Унилевер учествује у локалној кампањи под називом ОТВОРИ ВРАТА РЕЦИКЛАЖИ.

Радови на паркиралишту у ул. Кнеза Милоша (иза "Срца")

Због обимности радова које изводи ЕПС Дистрибуција Крагујевац на измештању трафо станице на посебном паркиралишту у улици Кнеза Милоша (иза „Срца“) и безбедности самих корисника,

Редовно чишћење и одржавање димњака у Крагујевцу

Служба димничара ЈКП Шумадија Крагујевац врши послове редовног чишћења, прегледа и контроле димњака, димоводних канала и котлова, спаљивање чађи и одгушавање димњака,

Анализе Института за јавно здравље Крагујевац - септембар 2019.

Према годишњем плану анализа за месец септембар Институт за јавно здравље Крагујевац 21. септембра 2019. године обавио је анализу узорака свежег поврћа и грожђа на Кванташкој пијаци

Продужени радови на паркиралишту у ул. Кнеза Милоша (иза "Срца")

ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике наших услуга да ће посебно паркиралиште у улици Кнеза Милоша (иза „Срца")

ЈКП Шумадија Крагујевац - Сектор паркинга обавештава кориснике наших услуга

ЈКП Шумадија Крагујевац обавештава кориснике наших услуга да ће паркиралиште у улици Кнеза Милоша (иза „Срца“) због измештања трафо станице бити затворено  у периоду од

Акцијом у Великом парку обележен светски дан чишћења у Крагујевцу

Великом акцијом чишћења отпада у Великом парку у суботу 21. септембра обележен је Светски дан чишћења у Крагујевцу.

Теренске екипе Службе изградње и одржавања путева и улица изводе радове

Теренске екипе Службе изградње и одржавања путева и улица изводе радове на асфалтирању улице Ужичке републике у насељу Теферич,

ЈКП Шумадија Крагујевац врши уклањање дивљих депонија

По налогу комуналне инспекције ЈКП Шумадија Крагујевац врши уклањање дивљих депонија са територије градских и приградских насеља.

Сузбијање и уништавање амброзије

Сектор зеленила ЈКП Шумадија Крагујевац спроводи мере на сузбијању и уништавању амброзије на јавним површинама у граду.

У зонама образовних установа обележавање и поправка сигнализације

Пред почетак нове школске године Службa сигнализације извршилa je на територији града Крагујевца у зонама образовних установа обележавање и поправку хоризонталне и вертикалне сигнализације.

Школски базар

Поводом почетка нове школске године ЈКП Шумадија Крагујевац у сарадњи са закупцима на простору Шарене пијаце организује „Школски базар“.

Набављен нов булдожер за рад на депонији

Возни парк ЈКП Шумадија Крагујевац богатији је за још једно возило.

logo

Основна делатност ЈКП Шумадија Крагујевац је обављање комуналних делатности у складу са Законом о комуналним делатностима, Законом о управљању отпадом и Статутом предузећа.

© 2020 ЈКП Шумадија Крагујевац. Сва права задржана. Сајт израдио ANDROS.rs

Апликација КГ КОМ СЕРВИС

Скините апликацију кликом на следећи линк:

Image

Контактирајте нас

Индустријска 12

34000 Крагујевац

Мејл адреса:

Besplatan poziv

0800350034

Мени