Вести

Светски дан чишћења

Светски дан чишћења је највећа волонтерска акција која се одржава широм света више од 10 година са циљем да мотивише појединце, организације и државе да учествују у решавању проблема загађења животне средине отпадом.

Отворен XVI Међународни сајам комуналне опреме „KOMDEL EXPO 2021“

Данас је на простору Шумадија сајма отворен XVI Међународни сајам комуналне опреме „KOMDEL EXPO 2021“ у партнерској организацији ЈКП Шумадија Крагујевац, ПУ „Комдел“ и Шумадија сајма, а под покровитељством града Крагујевца.

Постављање и обележавање нове сигнализације

Према Решењу Градске управе за развој – Одељења за одржавање путева и регулацију саобраћаја од  15. септембра 2021. године дошло је до промене режима саобраћаја у улицама Јанка Веселиновића, Милована Гушића и Светозара Марковића, као и на раскрсници улица Кнеза Милоша, Карађорђеве и Милована Гушића.

Кошење и уништавање амброзије

Амброзија је изузетно алергогена биљка, која проузрокује велике здравствене тешкоће особама осетљивим на полен. Она изазива тегобе код око 10% људске популације, а њен полен узрочник је 75% свих поленских алергија.

ЕЕ отпад – један од највећих проблема данашњице

Eколози и стручњаци за заштиту животне средине процењују да енорман раст електричног и електронског отпада представља један од највећих глобалних проблема данашњице.

Почетак реконструкције вануличног паркинга у улици Др Зорана Ђинђића

ЈКП Шумадија Крагујевац започело је са радовима на реконструкцији вануличног паркиралишта у улици Др Зорана Ђинђића, улаз код броја 7.

Одговорно управљање стакленим амбалажним отпадом

У оквиру регионалног пројекта „Управљање стакленом амбалажом на Западном Балкану“ у Крагујевцу је почетком маја месеца постављено 120 контејнера за прикупљање стаклене амбалаже.

Ред вожње прилагођен потребама ђака

Министарство просвете, науке и технолошког развоја дало је стручно упутство за организовање наставе у предстојећој школској години.

Контрола исправности намирница на крагујевачким пијацама

Према годишњем плану контроле намирница које се продају на крагујевачким пијацама 21. августа 2021. године Институт за јавно здравље Крагујевац извршио је узорковање сухомеснатих производа и кокошијих јаја на пијацама Ердоглија и Аеродром.

logo

Основна делатност ЈКП Шумадија Крагујевац је обављање комуналних делатности у складу са Законом о комуналним делатностима, Законом о управљању отпадом и Статутом предузећа.

© 2021 ЈКП Шумадија Крагујевац. Сва права задржана. Сајт израдио ANDROS.rs

Апликација КГ КОМ СЕРВИС

Скините апликацију кликом на следећи линк:

Image

Контактирајте нас

Индустријска 12

34000 Крагујевац

Мејл адреса:

Besplatan poziv

0800350034

Мени