Вести

Обавештење о измени режима саобраћаја на трасама линија 4 и 6

Према Решењу Градске управе, уводи се привремени режим саобраћаја у Шумадијској улици.  Возила јавног транспорта путника на линијама 4 (Аутобуска станица – Стара Колонија - Аутобуска станица) и 6 (Кванташ-Аутобуска Станица-Грошница) полазиће са стајалишта „Аутобуска станица“ у улици Браће Пољаковић.

Повлашћене паркинг карте за особе са инвалидитетом

Подсећамо грађане да је у току обнова повлашћених паркинг карти за текућу годину  за особе са инвалидитетом, за категорију становништва који паркинг користе по том основу.

26. јануар - Светски дан образовања о заштити животне средине

Широм света 26.јануарa обележава се Светски дан образовања о заштити животне средине, који је установљен још 1972.године на првој Конференцији Уједињених нација о животној средини.

Реконструкција зелене површине испред Скупштине града

Данас се испред Скупшине града врши реконструкција зелене површине. Један део травнате и цветне површине оштећен  је услед извођења радова Енергетике. На том делу додата је нова земља, а након равњања биће посејана трава и посађена цветна расада.

Обавештење о изменама режима саобраћаја на трасама линија 10 и 18

Обавештавамо кориснике јавног транспорта путника да су завршени радови на асфалтирању улице Др Драгише Мишовића, чиме су се стекли услови за поновно успостављање саобраћаја на линији број 10 (Ердеч – Маршић).  Возила на линији 10 саобраћају редовном трасом.

Захвалница за помоћ у организацији пливања за Крст часни

Град Крагујевац и Епархија Шумадијска додели су Захвалницу ЈКП Шумадија Крагујевац за помоћ у организацији пливања за Крст часни.

Украдено више садница у Великом парку

Крађа и уништавање садног материјала са јавних зелених површина чест је случај у нашем граду. И поред бројних апела поново смо сведоци вандалског понашања несавесних појединаца.

Реконструисана улица Казимира Вељковића у МЗ Вашариште

У MЗ Вашариште у ул. Казимира Вељковића изведени су завршни радови на асфалтирању улице. У склопу припремних радова извршено је скидање  постојећег слоја асфата, извршена је уградња шахт поклопаца, сливних решетки и ивичњака, као и издизање водоводних шелни и уградња каменог материјала.

Прекид саобраћајне сигнализације на раскрсници ул. 27 марта и Краља Александра I Карађорђевића

Због саобраћајне незгоде која се догодила у току ноћи на раскрсници ул. 27. марта и Краља Александра I Карађорђевића дошло је до оштећења семафора и прекида рада семафорске саобраћајне сигнализације.