Вести

Саопштење за јавност ЈКП Шумадија Крагујевац

Саопштење за јавност ЈКП Шумадија Крагујевац

            Jавно комунално предузеће Шумадија Крагујевац поставило је 140 пластичних контејнера за раздвајање секундарних сировина на 60 локација на територији града Крагујевца.

            Компанија “Секопак”, оператер за управљање амбалажним отпадом на територији Србије, дала је на коришћење ЈКП Шумадија Крагујевац 140 пластичних контејнера за раздвајање секундарних сировина који се разликују по бојама поклопаца. Од тога, 60 плавих контејнера намењено је за папир и картонску амбалажу, 60 жутих за пет амбалажу и лименке, а 20 црвених за стаклену амбалажу. На 20 локација биће постављено по три контејнера, а на 40 локације по два.

            Циљ је да се корисницима услуга омогући да извршавају своју законску обавезу раздвајања амбалажног од комуналног отпада, односно да се обавља примарна селекција отпада.

            Благовременим пражњењем контејнера онемогућава се формирање дивљих депонија, чиме се смањују негативни утицаји на животну средину, а све у циљу њене заштите.

            Контејнери ће бити постављени у улицама Саве Ковачевића, Светозара Марковића, Тргу Војводе Радомира Путника, Зорана Ђинђића, Стевана Сремца, Николе Пашића, Дечанској, Црвеног барјачета, Бранка Радичевића, Вука Караџића, Илије Коловића, Кнеза Милоша, Војводе Путника, Кнеза Михаила, Лепенички булевар, Епископа Саве, Гружанској, Сретењског устава, Краља Александра Карађорђевића, Крагујевачког октобра, Рудничкој, Булевару краљице Марије, Даничићевј, Краља Милана IV, Гаврила Принципа, Атинској, Владимира Роловића, Јосипа Шнерсона, Илинденској, Спасеније Цане Бабовић, Зорана Васића, Змај Јовиној, Копитаревој, Косовској, Милоја Живановића, Елизабете Роуз и Саве Димитријевића.

 

Позив за тендер - ЕБРД

Позив за тендер - Једна фаза

 Наведени клијент намерава да искористи део прихода од зајма, или Гранта којим управља, Европска банка за обнову и развој ('Банка') за горе поменути пројекат. Додатни детаљи о финансирању су следећи:

 Зајам Европске банке за обнову и развој (Банка)

Зајам ће финансирати критична побољшања у сектору градског отпада.

 Уговори који ће се финансирати средствима зајма од / од стране банке и који ће бити отворени за фирме из било које земље.

 Клијент сада расписује тендере за горе наведене уговоре. Додатни опис је следећи:

 Снабдевање булдожера (непрекидне гусенице), 170КВ

Јавно комунално предузеће Шумадија у Граду Крагујевцу треба да купи нови булдожер погодан за рад на депонији како би се омогућио оптималан рад возила која превозе отпад, као и одржавање путева који воде до радног тела депоније.

 Очекује се да ће уговор почети 15/06/2019 и трајати око 3 месеца испоруке након 2 године услуга одржавања и поправака у гарантном року.

 Овај тендер ће се спроводити путем е-набавке путем ЕБРД портала за е-набавке клијената (ЕЦЕПП). Заинтересоване фирме треба да се региструју на ЕЦЕПП на овом линку:

 https://ecepp.ebrd.com/respond/245V2S4632

 Средства од кредита одобрених од стране Банке неће се користити у сврху било каквог плаћања особама или ентитетима, нити за било који увоз робе, ако је такво плаћање или увоз забрањено одлуком Већа сигурности Уједињених нација преузете у складу са Поглављем VII Повеље Уједињених нација или према закону или званичном пропису земље Клијента.

Потенцијални понуђачи који су се регистровали у ЕЦЕПП и изразили интерес за тендер могу бесплатно приступити тендерској документацији и могу затражити појашњење и додатне информације од клијента преко ЕЦЕПП-а. Потпуни услови за учешће су укључени у тендерску документацију (одељак података о тендеру).

 Остале информације: Уговори који се финансирају из средстава зајма од / бесповратних средстава које је одобрила Банка и биће отворени за фирме из било које земље.

 Адреса клијента:

Владимир Максимовић, члан Градског већа

Град Крагујевац

Позив за тендер - Једна фаза

Обавештење

"Обавештавамо грађане, кориснике услуга ЈКП Шумадија Крагујевац, да ће се од понедељка 18.03.2019.године продаја паркинг и станарских карата, као и примање рекламација вршити у просторијама ЈКП Шумадија Крагујевац, Индустријска бр.12."

Кабасти отпад

     У циљу брзог и ефикасног уклањања кабастог отпада, ЈКП Шумадија Крагујевац је одлучила да бесплатно организује акције одношења ове врсте отпада сваке прве и треће суботе у месецу. За почетак акције утврђен је термин 02. март 2019.године. Грађани могу одложити крупни отпад, као што је стари намештај, столарија, санитарије ..., поред контејнера.

     Апелује се на грађане да отпад изнесу до 13 часова, како би радници ЈКП Шумадија Крагујевац могли благовремено да сакупе исти.

     Сврха ове акције је да се на најбољи могући начин збрине кабасти комунални отпад. Чиме се спречава могућност стварања дивљих депонија у нашем окружењу.

Нова механизација

ЈКП Шумадија Крагујевац обновила је возни парк куповином нових радних машина.

Нова цистерна

ЈКП “Шумадија Крагујевац“ за потребе службе јавне хигијене и прања улица набавило је нову цистерну,

Акција уклањања отпада

У складу са Одлуком о одржавању чистоће, ЈКП Шумадија Крагујевац ораганизује

Репрограм и суботом

Због великог интересовања грађана за склапање Споразума о репрограму ЈСП Крагујевац ће увести и радну суботу за време трајања репрограма од 01.08 до 30.09. 2018. године.

Репрограм свих дуговања на 120 месечних рата

На основу препоруке Скупштине града Крагујевца, а према одлуци комуналних предузећа која учествују у систему обједињене наплате (СОН),

Сајам је враћен у срце Србије

Међународни сајам комуналне опреме 14 по реду КОМДЕЛ Еxпо у партнерској организацији Шумадија сајма, ЈКП Шумадија Крагујевац, Пословног удружења комуналних предузећа Србије

Скупљај амбалажу и носи на рециклазу

Дана 15.06.2018.године у Позоришту за децу, одиграна је представа “Сакупљај своју амбалажу и носи на рециклажу”. Представу је организовало Јавно комунално предузеће Шумадија Крагујевацу

logo

Основна делатност ЈКП Шумадија Крагујевац је обављање комуналних делатности у складу са Законом о комуналним делатностима, Законом о управљању отпадом и Статутом предузећа.

© 2019 ЈКП Шумадија Крагујевац. Сва права задржана. Сајт израдио ANDROS.rs

Контактирајте нас

Индустријска 12

34000 Крагујевац

Мејл адреса: