Вести

Наставља се дезинфекција улица у Крагујевцу

У циљу заштите здравља грађана и спречавања ширења инфекције корона вируса ЈКП Шумадија Крагујевац поред редовног одржавања чистоће јавних површина наставља са појачаном дезинфекцијом улица и јавних саобраћајница у граду. 

Радови на јесењем уређењу града

У оквиру реализовања планираних активности за ово доба године, ЈКП Шумадија Крагујевац обавља радове на кошењу зелених површина, сакупљању и утовару покошене траве дуж улице Интернационалних бригада.

Измене у реду вожње на линијама 600 и 602

Због усклађивања реда вожње са распоредом одржавања наставе у школама и потребама ученика на територији града Крагујевца, обавештавамо кориснике услуга јавног транспорта путника да ће од 01. новембра 2020. године доћи до измене у реду вожње на следећим линијама:

Завршено асфалтирање дела улице Кнеза Милоша

Извођење радова на рехабилитацији коловозног застора у улици Кнеза Милоша на потезу од улице Даничићеве до улице Краља Александра I Карађорђевића завршено је протеклог викенда.

Ново Решење привремене измене режима саобраћаја

Због прерасподеле радова на рехабилитацији улица Првослава Стојановића, Димитрија Туцовића, Воје Радића, Лазе Маринковића и Александра Мике Мудрића у Крагујевцу према новом Решењу Градске управе за развој – Секретаријата за комуналне послове промењен је временски период измене режима саобраћаја по фазама и то: 

Нове клупе постављене испред музеја „ 21. октобар “

Плато испред музеја „21. октобар“ опремљен је новом партерном галантеријом.

Привремени режим саобраћаја у улици Кнеза Милоша

Због извођења радова на рехабилитацији коловозног застора у улици Кнеза Милоша (од улице Даничићеве до улице Краља Александра I Карађорђевића) у Крагујевцу уводи се привремени режим собраћаја у периоду од 22.10.2020. године до 25.10.2020. године.

Доста су у свету једне Шумарице

Данас је у Спомен парку „Крагујевачки октобар“ крај Споменика стрељаним ђацима и професорима одржана комеморативна манифестација „Велики школски час“ посвећена одавању поште и очувању успомена на неколико хиљада становника Крагујевца и околине стрељаних 1941. године.

Узорци меда на крагујевачким пијацама исправни за употребу

У оквиру редовног плана анализа намирница на пијацама Аеродром и Ердоглија узети су узорци меда ради микробиолошког, хемијског и испитивања на присуство антибиотика и сулфонамида у њима.

logo

Основна делатност ЈКП Шумадија Крагујевац је обављање комуналних делатности у складу са Законом о комуналним делатностима, Законом о управљању отпадом и Статутом предузећа.

© 2020 ЈКП Шумадија Крагујевац. Сва права задржана. Сајт израдио ANDROS.rs

Апликација КГ КОМ СЕРВИС

Скините апликацију кликом на следећи линк:

Image

Контактирајте нас

Индустријска 12

34000 Крагујевац

Мејл адреса:

Besplatan poziv

0800350034

Мени