Вести

Нове дрворедне саднице посађене у Великом парку

Велики парк у Крагујевцу данас је постао богатији за стабла лишћара која су запослени у компанији Mondelēz International, у оквиру акције пошумљавања градова у Србији, посадили у партнерству са ЈКП Шумадија Крагујевац. Поводом Светског дана шума, компанија је покренула акцију садње дрвећа у неколико градова у Србији, у намери да допринесе чистијем ваздуху и очувању локалне животне средине.

„У оквиру одрживог пословања у нашој индустрији желимо да допринесемо да људи и планета напредују заједно. Са једне стране, приоритет је да будемо лидер у областима које су нама као компанији најзначајније, а са друге, да покрећемо позитивне промене у областима које су свету генерално најпотребније. Заштита животне средине је једна од њих и зато нам је посебно драго да смо данашњом акцијом озеленели површину у Крагујевцу и допринели чистијем ваздуху у овом граду“, изјавио је Стеван Вујошевић, Country Manager за Србију и БИХ у компанији Mondelēz International и додао да свака промена започиње изнутра и да је поносан на колеге које су данас учествовале у овој акцији садње дрвећа.

„ЈКП Шумадија Крагујевац, као друштвено одговорна компанија често организује и учествује у кампањама које имају за циљ очување животне средине, али и подизање свести грађана о томе колико је значајно озелењавање наше земље. Драго нам је да је компанија Mondelēz International препознала Крагујевац као град који интензивно ради на очувању и унапређењу животне средине. Радо смо се одазвали овој акцији и данас заједно засадили неколико десетина стабала лишћара и четинара и на тај начин оплеменили зелену површину у Великом парку. Надамо се да ће и у будућем периоду бити више оваквих акција којима ћемо допринети чистијем ваздуху и стварању еколошки здравије животне средине“, рекао је Марко Вујновић, директор ЈКП Шумадија Крагујевац.

Акцијом у Крагујевцу компанија, уз своје добро познате брендове Милка и ОРЕО, наставља талас пошумљавања широм Србије, који је протеклих дана уприличен у Новом Саду и Нишу, а на јесен је планирана велика акција садње дрвећа у Београду.