Вести

Отварање пијачног платоа и млечних павиљона на зеленој пијаци „Центар“

ЈКП Шумадија Крагујевац је интензивирало радове на уређењу пијачног платоа и млечних павиљона на зеленој пијаци „Центар“. Пројектом је предвиђено 190 места са пијачном опремом и након завршене лицитације попуњено је 50 % капацитета, што је у зимском периоду јако добар резултат. Такође, у функцији су и два млечна павиљона која ће у наредних неколико дана профункционисати пуним капацитетима.

Директор ЈКП Шумадија Крагујевац Марко Вујновић изјавио да смо и поред великих проблема успели да доведемо пијацу у стање функционалности, да је вратимо грађанима и да она почне да ради. Рок за завршетак радова био је 15 децембар, а извођачи су успели да радове приведу крају недењу дана пре истека рока. Екипе ЈКП Шумадија изашле су на терен и уредиле простор, поставиле тезге и витрине у млечним павиљонима и након дозволе санитарне инспекције данас почињено са радом. Ово је само прва фаза пројекта, не смемо да станемо, мора да се заврши цео пројекат у целости. Друга фаза подразумева завршетак осталих радова на матичном објекту Тржнице и на преосталом комерцијалном објекту.

Простор је концепиран тако да је један део  намењен пољопривредницима за продају својих производа, а други део је предвиђен за самосталне трговинске и занатске радње. 

Институт за јавно здравље Крагујевац према Програму контроле здравствене безбедности намирница на крагујевачким пијацама, вршиће контролу хемијске и микробиолошке исправности и на зеленој пијаци „Центар“.