Вести

Придружите се покрету за чисту планету

ЈКП Шумадија Крагујевац традиционално и ове године обележава Светски дан чишћења.  Ове године  акцију смо спровели у сарадњи са  активистима Друге крагујевачке гимназије, Медицинске школе „Сестре Нинковић“ и предузећем Матица д.о.о. која је поклонила мајице учесницима ове акције.

Као друштвено одговорно предузеће прикључили смо се једној од  највећих волонтерских акција у свету. Данас су милиони волонтера широм света  окупљени у истом циљу, како би указали на загађење и потребу заштите животне средине. Одговорност је на сваком од нас, на предузећима, организацијама, удружењима и ако се сви заједно потрудимо можемо дати велики допринос очувању животне средине, рекао је директор ЈКП Шумадија Крагујевац Марко Вујновић.

Професор Друге крегујевачке гимназије, Никола Петровић придружио се акцији чишћења са ученицима, рекавши да смо данас ту да подржимо ову лепу акцију у циљу освешћивања наше локалне заједнице, али и да остваримо неке више циљеве на глобалном нивоу. Истакао је да са младима треба континуирано радити на развијању и очувању еколошке свести.
Еко активисти Медицинске школе „Сестре Нинковић“ са којима имамо дугогодишњу сарадњу и овог пута су се придружили акцији размењујући искуства са својим вршњацима из Друге гимназије.

Охрабрујуће је то што су тинејџери сагласни у томе да желе чистију животну средину и да је лепо шетати и дружити се у чистим парковима. Послали су јасну поруку свим сегментима нашег друштва: „ПРИДРУЖИТЕ СЕ ПОКРЕТУ ЗА ЧИСТУ ПЛАНЕТУ“